Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Περί Δημοτικών Εκλογών και Δημοτικής Αλλαγής.


Νοέμβριος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ…  
…ναι, στην μικρά μας κώμη, το εξωτικό Artapulco, άπαντες οι αυτοδιοικητικοί σωτήρες έχουν αρχίσει το ανελέητο ξεκατίνιασμα, τόσο ανελέητο που να ντρέπεσαι ως Αρταίος πολίτης.
Γιατί, ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΤΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι μόνο Αρτινοί ψηφοφόροι, κοινώς κουκιά, γι αυτό καλά θα κάνουν οι νομαρχοδήμαρχοι, οι δημαρχοδήμαρχοι, οι επίσημοι, οι ανεπίσημοι, οι χρισμένοι, οι άχριστοι, οι αντάρτες και οι guerrillas, οι μεταπηδημένοι, οι  υπό μεταπήδημα, να σοβαρευτούν. Και καλά θα κάνουν και οι «κονδυλοφόροι»  των τοπικών εντύπων μουμουέ να σοβαρευτούν κι αυτοί, γιατί το target group των παντελώς άσχετων με τη διαδικτυακή ενημέρωση που απευθύνονται έχει συρρικνωθεί τόσο, που κοντεύει να ταυτιστεί με εκείνους τους λίγους που ακόμα παίρνουν στα σοβαρά τις «δηλώσεις» του l’ état c’est moi Panόs και του καμερολάγνου σε βαθμό GΑΠ νομαρχοδήμαρχου, ενός κυρίου που εμφανίστηκε το 2006 με έναν φετβά από τη Ριγηλής υπό μάλης, που ορμήνευε τον ιθαγενή κομματικό μηχανισμό να τον βγάλουν νομάρχη, κι αυτοί τον έβγαλαν και το τιτανομεγιστοτεράστιο έργο και η καινοτόμες κενοτομίες του μας άφησαν αποσβολωμένους… τέσπα, συνεχίζω:  

Γιατί θα άλλαζες έναν επί δύο τετραετίες δήμαρχο του βαθέως πασόκ με τουπέ l’ état cest moi και που έμενε μια ζωή με το ΣΔΙΤ του στο χέρι, με έναν άλλο του βαθέως πασόκ επίσης, δις αποτυχόντα βουλευτή που φέρεται ότι κάποια εποχή ταυτόχρονα προήδρευε της τοπικής αναπτυξιακής εταιρείας, της νομαρχιακής του πασόκ και διατηρούσε και μελετητικό γραφείο; Κάτι διάβασα (via ΚΕΝΤΡΙ) εδώ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι: Είναι πλήρως αμερόληπτο και καθόλου, μα καθόλου στρατευμένο – υπαγορευμένο από τον βασιλιά-δήμαρχο Ήλιο ή «στρυφνό» Πάνο… δεν το αναδημοσιεύω ολόκληρο για να μη πάνε άχρηστα τα gigabytes του Blogger, απλά θα προσπαθήσω να απαντήσω απλά μεν, πολυεπίπεδα δε:
  • Υπάρχουν διαχωριστικές νησίδες στον Περιφερειακό και οι πολεμίστρες του Κάστρου που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα τραπεζοκαθίσματα. Προς τι  αυτή η ολιγωρία;
  • Υπάρχουν ακόμη κάδοι απορριμμάτων άδειοι (περίπου το 3,27%) και τέτοια σπατάλη κενού χώρου είναι ανεπίτρεπτη. Μόλις γεμίσουν και αυτοί, τότε θα εκπονηθεί ένα μακρόπνοο σχέδιο αποκομιδής και ανακύκλησης.
  • Υπάρχει ακόμη χώρος για σκουπίδια στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης και δεν επιτρέπεται ο καθαρισμός τους, διότι μετά θα κατηγορηθεί ο Δήμος για αργομισθία του προσωπικού. Με τα πρώτα κρούσματα χολέρας ή τύφου θα εκπονηθεί το νέο εμπνευσμένο και καινοτόμο σχέδιο καθαριότητας.
  • Υπάρχουν ακόμα συμβασιούχοι που δεν άκουσαν τα δέοντα γαμοσταυρίδια και χριστοπαναγίες και χωρίς αυτά δεν τίθεται θέμα μονιμοποίησης.
  • Υπάρχουν ακόμα πλατείες και (ελάχιστοι ευτυχώς!) ελεύθεροι χώροι που επιτρέπουν στους αέρηδες να φυσάνε και να αερίζουν την πόλη, με αποτέλεσμα να πλευριτώνονται οι Αρταίοι και να πουντιάζουν οι Αρταίες.
  • Ούτε μια στάλα μπετόν δεν έχει πέσει στα Ψαροπλιά, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα μαμάδες με καροτσάκια και να παίζουν ασύδοτα ανελέητοι  μπόμπιρες… Μα που ακούστηκε η πόλη να στερείται ενός αξιοπρεπούς Mall για πέντε παιδούρια που χαλάν τον κόσμο; Αίσχος!!!
  • Η Παρηγορήτισσα δεν έγινε γκαράζ και συνεχίζεται ο παραλογισμός: παραμένει μουσείο και πλατεία!
  • Η ιερά μονή κάτω παναγιάς δεν έχει καταπατήσει ακόμα όλες τις παραποτάμιες εκτάσεις  (του Αλιάκμονα, του Νέστου και του Αλφειού… γιατί αν μείνουμε στον Άραχθο θα μας φάει η εσωστρέφεια σ’ αυτή τη πόλη).
  • Υπάρχουν ακόμα ανεκμετάλλευτοι πεζόδρομοι, καταλληλότατοι για παρκάρισμα, κίνηση οχημάτων και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων δια το φραπόγαλον ημών το επιούσιον. Πφφφ! Μισές δουλειές δήμαρχε, μισές δουλειές…
  • Δεν εκπονήθηκαν ακόμα οι μελέτες για το Autobahn Άρτας-Κορφοβουνίου-Νισίστας,  για το Αεροδρόμιο στη γέφυρα Καλογήρου και για τις μαρίνες στην τεχνητή λίμνη του φράγματος στο Πουρνάρι. Και θέλουμε και τουρισμό, τρομάρα μας κακιά…
  • Δεν έσβησε ακόμα το όνειρο και το όραμα για μια καλύτερη, ανθρώπινη, χαμογελαστή, καθαρή, ευχάριστη, λειτουργική πόλη. Γιατί δεν έχει παταχθεί ακόμα; Υπάρχουν ακόμα δήθεν Αρταίοι που διαμαρτύρονται ότι η πόλη τους είναι από τις πιο γκρίζες, βρώμικες, χωρίς υποδομές, χωρίς μέλλον, πολιτιστικά καταβαραθρωμένες και «αδιάφορες», εσωστρεφείς  και κοινωνικά υπερσυντηρητικές στη χώρα, και θα συνεχίσει να είναι όσο τα ίδια άτομα κάνουν τα ίδια πράματα. Δήθεν Αρταίοι που ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΩΣ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ!
  • Ο νομαρχοδήμαρχος και οι βένετοι έχουν αντάρτες που κάτι θα του ροκανίσουν! Ο Καρατζαφύρερ έχρισε ιππότη του τον αντάρτη του 2006 κι ο Μιχαλάκης όπως και να το κάνουμε, τα κουκιά του τά ‘χει, κι άλλο ροκάνισμα από κει και ντάξ και ποιος στη χάρη μας, το παίρνουμε αέρα-πατέρα το κάστρο κι ας μην έχουμε το εκτόπισμα του Πάνου!
  • Διότι είναι πολύ υποτονικοί οι κονδυλοφόροι που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους δια το άδικον και δια το πόσο αγνώμονες είναι οι ιθαγενείς, ειδικά αυτοί οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι με τα ινερνέτια και τσι δορυφόροι (οι Αρτινοί bloggers ντέ!) που αντί να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων, περί ποντικών και γάτων και για τα φύλλα των δέντρων που κιτρινίζουν και πέφτουν και τα χελιδόνια που μεταναστεύουν αυτή την εποχή, ασχολούνται με πράματα που δεν τους αφορούν. Όχι μόνο επιτρέπουν να μην τον υποστηρίζουν τον Panόs, όχι μόνο δεν τους έχουν κόψει το βήχα και συνεχίζουν να κατηγορούν και να διαβάλλουν τον δημαρχοδήμαρχο, αλλά τους άφησαν να αποθρασυνθούν τόσο που , άκουσον-άκουσον, υποστηρίζουν ανοιχτά και την Όλγα τη Γεροβασίλη και τη «Δημοτική Αλλαγή»(*)! Είναι να μην πηδηχτείς απ’ το παράθυρο μετά;
Είναι κι άλλα βέβαια, αλλά ας σταματήσουμε εδώ τη σημερινή σεντονιάδα…

(*)Το ιερόν τούτο ευblogιον δεν είναι καθαρόαιμο Αρτινό, κοπρίτης είναι, μισό ηπειρώτικο και μισό πειραιώτικο και τι άλλο θα μας βρει δεν ξέρω.
Ημίαιμον που λένε και οι Άγγλοι.
Η ψήφος του όμως είναι καθαρόαιμη Αρτινιά και δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία σε ποια κάλπη θα πάει, συνειδητοποιημένη, τεκμηριωμένη, ολοσούμπιτη και δαγκωτή. Κι αυτό γιατί; Γιατί τολμήσανε τα καθίκια, τα τα… τα ρρρρεμάλια  της Δημοτικής Αλλαγής, με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη, να διδάξουν πως δίνονται οι συγκροτημένες και καθαρές μάχες και διεκδικήσεις, πως μπορείς να είσαι επί χρόνια συνεπής στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, να έχεις Όραμα, να έχεις πλάνο, να έχεις λόγο και δη συγκροτημένο, να μη διστάζεις να σπας αυγά όταν τάζεις ομελέτες, να έχεις (το ξαναλέω) ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Και ΗΘΙΚΗ. Και να έχεις και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ - fuckingoogle it γμτττ!!!


Η Δημοτική Αλλαγή γεννήθηκε από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες εκλογές του 2006 συγκροτήθηκε ένα ψηφοδέλτιο όπου το 37% προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 22% από το ΠΑΣΟΚ, το 19% από τη ΝΔ και το 22% από ανεντάχτους. Η Δημοτική Αλλαγή, ανεξάρτητη και ελεύθερη από μηχανισμούς, πήρε το 25% και για ελάχιστα δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο. Με τη μικρή της εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο όπως προβλέπει ο δημοκρατικότατος εκλογικός νόμος, έκανε το σφάλμα να παραμείνει δυναμική και μαχητική, πιστή σε αρχές, και με μια ΗΘΙΚΗ και μια ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των βαθέως πράσινων και των βαθέως βένετων του τοπικού μας Ιπποδρομίου. 
Ως εκ τούτου θα υποστεί για άλλη μια φορά την εκτίμηση και την υποστήριξη του ευblogίου και της Μοσχαριανής μας ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου