Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αρταpulco, πασόκ κι άλλα όμορφα πράγματα.

Πρώτα διάβασα αυτό (στον Αρτινό Τύπο): 


Ένας Δήμος, σκέτη παιδική χαρά!

γράφει ο Τηλεβόας
     Ήταν την περασμένη Τετάρτη, όταν αγανακτισμένοι παππούδες και γιαγιάδες (οι γονείς δουλεύουνε στις 10 το πρωί) φώναζαν έξω από τηνπαιδική χαρά στην πλατεία Κιλκίς, επειδή ήταν ακόμηκλειδαμπαρωμένη, παρά την επιγραφή «Ανοικτά 8 π.μ.-1 μ.μ.».
     Κάποιος απ’ αυτούς επικοινώνησε με γνωστό του που δουλεύει στο Δημαρχείο, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα το τακτοποιήσει. Πραγματικά, μετά...


...από λίγη ώρα οι πόρτες άνοιξαν και τα παιδιά μπόρεσαν να χαρούνε το παιχνίδι τους.
     Τι είχε συμβεί; 
     Αρρώστησε ο φύλακας και δεν υπήρξε αντικαταστάτης του, να ξεκλειδώσει;
     Παρακοιμήθηκε ο φύλακας και δεν ήταν στην ώρα του το πρωί για να ανοίξει την παιδική χαρά;
     Τίποτε απ’ όλα αυτά, απλά τα κλειδιά της παιδικής χαράς, της δημόσιας παιδικής χαράς, έχουνε παραδοθεί στην παρακείμενη καφετέρια-bar και τα κρατάει η καθαρίστρια!
     Η γυναίκα αφού καθάρισε το μαγαζί έφυγε, ξεχνώντας να ξεκλειδώσει κι έτσι δημιουργήθηκε η αναταραχή που έφερε στην επιφάνεια το πώς αντιλαμβάνεται ο Δήμος μας την φύλαξη και την διαχείριση κοινόχρηστων χώρων.Ντάξ λες, μικρό το κακό, μέχρι και αποκέντρωση ευθυνών μπορείς να το πεις... Έλα όμως που μετά διάβασα και αυτό:

Παιδικές ζαβολιές

γράφει ο Τηλεβόας
     Αυτές όμως είναι αθώες παιδικές ζαβολιές, τα είπα-ξείπα είναι συνηθισμένα και εν πολλοίς αναμενόμενα. Υπάρχουνε όμως και πιο σοβαρές ζαβολιές, όπου τα παιδάκια για να αποφύγουνε τον έλεγχο και την τιμωρία, λένε και κάποια «ψεματάκια».
     - Ποιος έφαγε Γιωργάκη το βάζο με το γλυκό;
     - Πέρασε ένας γίγαντας μαμά και το έφαγε!
     Ε, κάπως έτσι συνέβηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η Όλγα Γεροβασίλη ρώτησε...


...ποιος ήτανε αυτός που στις 11 Αυγούστου, στα καλά καθούμενα, πήγε και «σήκωσε» όλα τα λεφτά του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αρταίων από μία τράπεζα και τα πήγε σε κάποια άλλη, χωρίς πλειοδοτικό διαγωνισμό, χωρίς κατάθεση προσφορών για επιτόκια, ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. 
     Ο δήμαρχος απάντησε ότι ΘΑ γίνει διαγωνισμός, χωρίς να απαντάει στο βασικό ερώτημα, που ήτανε «Ποιος». 
     Τελικά και μετά από επίμονες ερωτήσεις, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γιώργος Γκόκας, παραδέχτηκε ότι αυτός το έκανε. Ερωτηθείς δε, για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, είπε ότι υπήρχε απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου. 
     - Ποιος έσπασε Γιωργάκη το λαμπατέρ στο καθιστικό;
     - Φύσηξε αέρας μαμά και το έριξε!
     Έλα όμως που η Όλγα επέμεινε και ζήτησε από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. να επιβεβαιώσουνε ή να διαψεύσουνε την ύπαρξη τέτοιας απόφασης.
    Ο Κώστας Πατήλας ΔΙΕΨΕΥΣΕ κατηγορηματικά ότι το Δ.Σ. ενέκρινε τέτοια μεταφορά χρημάτων και ο Αλέκος Μάνος ρώτησε τον κ. Γκόκα μήπως τυχόν είναι νομικός σύμβουλος της Τράπεζας στην οποία κατέληξαν τα χρήματα.
     Μετά την καταφατική απάντηση του ερωτώμενου, επικράτησε θυμηδία στους παρευρισκόμενους και καθώς η κατάσταση άρχισε να γίνεται ολίγον πιεστική, με τον δήμαρχο να φωνάζει ότι ΘΑ γίνει διαγωνισμός, παρενέβη προς διάσωσή τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που έκρινε ότι η ερώτηση έχει απαντηθεί και προχώρησε σε επόμενο θέμα.
     Όμως τα ερωτηματικά παραμένουνε και ίσως πρέπει να τεθούνε και σε άλλο επίπεδο και από διαφορετικές αρχές.
     Μιλάμε άλλωστε για δημόσιο χρήμα, που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, καθώς το Νομικό Πρόσωπο διαχειρίζεται το Αθλητικό Κέντρο, τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Ωδείο, τον Πολιτιστικό Οργανισμό, την Δημοτική Πινακοθήκη.
     Μπορεί ο προϋπολογισμός του να είναι περίπου 5 εκατ. Ευρώ, αλλά στον τελικό απολογισμό μπορεί να είναι και 15.
     Έχει πολύ γλυκό το βάζο!Και εδώ έρχεται το τελειωτικό χτύπημα από το Epirus Gate...


Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ,για την προεδρεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου!!!


Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ,για την προεδρεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.Χθες αργά το βράδυ,συνεδρίασε στην Αθήνα,ο τομέας αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ,ο οποίος και αποφάσισε να στηριχθεί για την θέση του προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου,ο δήμαρχος Άρτας κ. Γιάννης Παπαλέξης.Έναν δήμαρχο δηλαδή,ο οποίος δεν μπορεί να... μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο!Σε ένα μόλις πεντάμηνο,κατάφερε να διαλύσει κυριολεκτικά την δημοτική του ομάδα και να οδηγήσει σε παραίτηση τρεις(3) αντιδημάρχους!!!Δυστυχώς,το κόμμα στο οποίο μεγαλούργησαν προσωπικότητες σαν τον Γιώργο Γεννηματά,την Μελίνα Μερκούρη,τον Σάκη Πεπονή,τον Γεράσιμο Αρσένη,τον Κώστα Λαλιώτη κ.α, ζει την εποχή της μετάλλαξης του,από ένα ρωμαλέο Λαϊκό Κίνημα σε έναν μηχανισμό άμεσης εκτέλεσης «εντολών» του κεφαλαίου.Έτσι λοιπόν,αντί για την Μελίνα και τον αείμνηστο Γεννήματα,σήμερα στα κομματικά "όργανα",συναντά πια κανείς στελέχη Δ'Εθνικής κατηγορίας,σαν τον Λάμπρο Μίχο και τον Κώστα Ασκούνη,οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα τα Γιάννενα. Αλήθεια που τους βρήκανε αυτούς τους "φωστήρες";Έψαξαν πολύ;Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ,πως η Ήπειρος χρειάζεται έναν άνθρωπο με κύρος,ο οποίος μαζί με τους άλλους 12 προέδρους των Π.Ε.Δ. της χώρας θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό;Και αν αυτοί δεν το έχουν αντιληφθεί,οι "πράσινοι" δήμαρχοι της Ηπείρου,θέλουν να τους εκπροσωπεί οΠαπαλέξης,ο οποίος από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας του στο Δήμο Άρτας,απέδειξε πως είναι ικανός μόνο για να κουβαλάει φραπέδες και σάμαλι στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων;Η Ήπειρος χρειάζεται μία ηγετική φυσιογνωμία και προσωπικότητα και όχι κάποιον που θα μας θυμίζει τον αφελή «καρπαζοεισπράκτορα» του παλιού ελληνικού σινεμά...
ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!1 σχόλιο:

  1. Ήμουν έτοιμος να γράψω 2-3 σχόλια Μοσχαριότατε, μέχρι που διάβασα αυτό:

    "Δυστυχώς,το κόμμα στο οποίο μεγαλούργησαν προσωπικότητες σαν τον Γιώργο Γεννηματά,την Μελίνα Μερκούρη,τον Σάκη Πεπονή,τον Γεράσιμο Αρσένη,τον Κώστα Λαλιώτη κ.α..."

    Ουδέν σχόλιον, Μοσχαριότατε. Ουδέν σχόλιον.
    Είσθε ολίγον απρόσεκτος εις τας αντιγραφές σας. Κι άσε το "μεγαλήργησαν". Δυστυχώς κι από πάνω; Γαμώ τα εγκεφαλικά μου μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή