Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γιατί έγινα Σοσιαλιστής (GAΠ version extended & reloaded)

Όπως σας έχω ματαπεί (κλίκατις στην εττικέτα "τεντζερέδια" ιν δε μπόττομ-μπόττομ οφ δις σκρίπτ), έχω ένα εργοστασιάκι που φτιάχνει τεντζερέδια (ενίοτε και με τα καπάκια τους), της πυρκαγιάς βέβαια, αλλά για καραβάνες στα Ελληνικά Στρατά κάνουν.
Μετά τα όσα ωραία μου έκανε ο Giorgakis ο φίλος μου με τα μισθά και τα ασφαλιστικά των νομιστερακίων που έχω στη δούλεψή μου, το ηλεκτρικό που έβαλε τα νομιστεράκια να μου πλερώνουν το μισό κλπ κλπ κλπ, ξέρετε σεις τώρα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να επενδύσω, να μεγαλώσω το εργοστάσιο ή να φτιάξω κι ένα δεύτερο.

- Γιατί κούκλε μου να μπω σ' αυτή τη διαδικασία; Δε γουστάρω να επενδύσω...

- Γιατί κύριε Τεντζερεδόγιαννη, θα σας βοηθήσουμε, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το βασικό μισθό που θα πρέπει να καταβάλλετε στους εργαζόμενούς σας!

- Giorgaki μου, δεν θέλω να μειώσεις το βασικό γιατί εγώ τα νομιστεράκια μου τα έχω με 450 ευρά το μήνα και 12 ώρες την ημέρα και τα βάζω να μου υπογράφουν απόδειξη για 780 και 800 ευρά, οπότε κάτι τέτοιο θα μου προκαλούσε οικονομική ζημία.

- Τότε να χαμηλώσω κι άλλο τα επιτόκια δανεισμού για μεγάλες ανταγωνιστκές επιχειρήσεις σαν τη δική σας!

- Μικρέ κόψε το γλύψιμο, μεταξύ μας μιλάμε. Και που θα τα χαμηλώσεις τι θα γίνει; Ναι, να δανειστώ αλλά ποιός θα με δανείσει είναι το πρόβλημα... δε βλέπεις όλες τις τράπεζες; είναι πιο χρεωκοπημένες κι απ' το δικό σας μαγαζί.

- Θα έχετε και φοροαπαλλαγές!

- Από τι φόρους ρε πουλάκι μου να με απαλλάξεις; Απ' αυτούς που δεν πληρώνω τριάντα χρόνια που είμαι στη πιάτσα;

- Θα σας ανοίξω διάπλατα τις πόρτες του ΕΣΠΑ!

- Giorgaki παιδί μου, τι έπαθες; Μια ζωή διάπλατα ήταν, ορθάνοιχτες, και μια ζωή μαζί τα τρώγαμε... άλλωστε είναι και ο μόνος λόγος που δε ξεκουβάλησα το εργοστάσιο για τα Σκόπια ή τη Βουλγαρία... δεν τά 'χουμε πει αυτά; 

- Κύριε Τεντζερόγιαννη, πρέπει να σας ενημερώσω ότι η Κυβέρνησή μας...

- Ρε μάτια μου, ξεφορτώσου με! ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να επενδύσω! ΔΕΝ   ΓΟΥ-ΣΤΑ-ΡΩ πάει και τελείωσε! Ή πρέπει να επενδύσω σοβαρά οπότε θέλω σοβαρή κυβέρνηση, σοβαρή διοίκηση, αξιόπιστη οικονομία και σταθερό περιβάλλον Ή να επενδύσω με πορδές και να συνεχίσω τις αρπαχτές μου στο κωλοχανείον "Η ΕΛΛΑΣ" όπως έκανα μέχρι τώρα.    

- Θα κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές, θα αναδιοργανώσουμε το δημόσιο τομέα και το σπάταλο κράτος...

Εκεί τον έκοψα, άμα αυτό το παιδί αρχινάει τις παπαρολογίες, με κάνει άνω ποταμών!

- Άκου να σου πω Giorgaki, θα σου είχα κλείσει το τηλέφωνο κατάμουτρα αν δεν είχα σε εκτίμηση τον πατέρα σου τον μακαρίτη: Άμα δεν έχω διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, άμα δεν κάνω τη δουλειά μου με λίγο λαδάκι αντί με σκληρή δουλειά που πείθει, άμα δεν έχω ζώα ελεγκτές, ανύπαρκτη επιθεώρηση εργασίας, δικαιοσύνη που τιτιβίζει αμέριμνη, άμα δεν έχω τα Στρατά να αγοράζουν για χρυσό ότι πάφλα φτιάνω και δε πα νά 'ναι και τρύπια, τότενες γιατί να επενδύσω; Έτσι μας μάθατε εσείς, έτσι μάθαμε μαζί σαράντα χρόνια δηλαδή και τώρα δεν αλλάζουμε, πως να το κάνουμε; Κι άμα συμμαζέψεις τούτον τον ρημαδότοπο και τον κάνεις Δανία, πάει, τό 'κλεισα το μαγαζί και πάω μετανάστης στα Barbados.  

-Μα το πατριωτικό μας καθήκον για την Σωτηρία της χώρ....

- Ποια Σωτηρία ρε Giorgaki, το καινούργιο γκομενάκι που χτύπησες ειν' αυτό; Giorgaki παιδί μου, άκου για να μαθαίνεις: Τη Σωτηρία μου και των παιδιών μου και των εγγόνων και δισέγγονων την έχω τακτοποιημένη στα Barbados που λέγαμε και που είναι και εξωτικά. Κοίτα τη δική σου σωτηρία και των άλλων των χαϊβανιών που, έτσι που τα καταφέρατε, σας καβάλλησαν στο σβέρκο οι κουτόφραγκοι και οι ούννοι. Αν θες να κάνεις κάτι για μένα - και πρέπει να κάνεις γιατί στις εκλογές άνευ Τεντζερεδόγιαννη θα πάρεις ένα αρχίδι από μένα και δυό σταυρούς απ' τη μάνα σου και τον Αντρίκο - κοίτα να βρεις καναν Άραβα, καναν Καταριανό που το φυσάει, να κάνουμε καμμιά μπίζνα και να του φάμε κανα πετροδόλλαρο γιατί έτσι όπως πάει το ευρώ θα μας μασήσει τους κόπους μιας ζωής ολάκερης... 
Άντε, γειά τώρα, κλείνω, έχω και δουλειές!

Ομολογώ ότι του μίλησα λίγο άκομψα και τού 'κλεισα απότομα το τηλέφωνο, αλλά ώρες-ώρες αυτό το παιδί γίνεται πολύ φόρτωμα ρε αδερφάκι μου.   

4 σχόλια:

  1. Radiobacter κανονικά δεν θά 'πρεπε να βγάζω τα μυστικά της δουλειάς παραόξω, αλλά μέρες που είναι...
    Τις καλησπέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάσου τώρα το σενάριο που ο Γιωργάκης ΔΕΝ είχε καλές προθέσεις... Θα έμοιαζε με αυτό που ζούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Πριγκιπική Εξαδέλφη, φρονώ ότι ο Giorgakis στερείται παντελώς προθέσεων και ότι κράτησε για τον εαυτό του και το μέλλον του τους συνδέσμους (κυρίως με τα κέντρα εξουσίας της αλλοδαπής) και άφησε για όλους τους υπόλοιπους τα επιφωνήματα. Τα χαράς και ενθουσιασμού για τις Τράπεζες και τα παπαί, βαβαί, ουαί, φευ και τατέ-τατέ-τατέ για τον υπόλοιπο πληθυσμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή