Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τι πίνει ρε ο ιερομπασκινοβλογεράς????

Είδα ότι ο Κλείτωρ ασχολήθηκε με τον ιερομπασκινομπλόγκερ και ζήλεψα και νά 'ταν η ζήλεια ψώρα θα γέμιζ' όλη η χώρα... Πήγα λοιπόν στο Κατηχητικό Σχολείο που διατηρούμε στο forum του artinoi.gr και που αυτάρεσκα αποκαλούμε ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: Γλυκό κελάρυσμα στη Ψυχή, ψίθυροι στην Καρδιά και μπετόβεργα στον Εγκέφαλο και (με την άδεια της μικρής Ελπινίκης πάντα) μεταφέρω το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο διδαχθείσης ύλης.

Πάμε...


Πατήρ Ευλάμπιος : Αγαπητά μου παιδιά καλωσορίσατε και σήμερα στο κατηχητικό μας. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια βλασφημία των απίστων, που υποστηρίζουν ότι ο Κύριός μας είναι εκδικητικός. Γι αυτό, σας φέρνω αυτό που έγραψε ο μέγας πνευματικός ηγέτης Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κύριος κύριος Αμβρόσιος στο ιερό του ιστολόγιο. Μιχαλάκη, πάρε σε παρακαλώ αυτά τα χαρτιά και άρχισε να διαβάζεις αργά και καθαρά.
   
Mιχαλάκης : Γκούχ-γκούχ... ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ Ο ΘΕΟΣ;
Ασφαλώς όχι! Ο Θεός είναι Πατέρας στοργικός, ο Οποίος υπομένει, συγχωρεί, ευλογεί τα πλάσματά Του! Παρά ταύτα δεν ανέχεται την μεγαλαυχία του ανθρώπου! Δεν ανέχεται τον εγωϊστή άνθρωπο, ο οποίος κυριεύεεται από τον εωσφορικό εγωϊσμό και τότε ισοπεδώνει τα πάντα, ακόμη και τον ίδιο το Θεό!
Τότε επεμβαίνει και τιμωρεί παιδαγωγικά. Παρεμβαίνει δηλ. για να διδαξει και να ποδηγετήσει! Έτσι βλέπουμε τον Κύριο της δόξης να επεμβαίνει στη Βαβέλ και να μπλέκει τις γλώσσες των ανθρώπων, ώστε να μη μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους! Ήθελαν, βλέπετε, να φτιάξουν ένα μεγάλο Πύργο, για να φθάσουν στο ........Θεό!


Ελπινίκη :
Πάτερ Ευλάμπιε, να ρωτήσω κάτι;

Πατήρ Ευλάμπιος :
Ορίστε Ελπινίκη.

Ελπινίκη :
Ποιο ακριβώς είναι το όριο πάνω από το οποίο δεν πρέπει να χτίζουμε; Κανονικά πρέπει να είναι λίγο πάνω από το Empire State Building και λίγο κάτω από τους Δίδυμους Πύργους. Και άμα τιμώρησε τους ανθρώπους μπερδεύοντας τις γλώσσες τους, για τους καθηγητές ξένων γλωσσών και τους μεταφραστές, αυτό ήταν τιμωρία ή ευλογία;

Πατήρ Ευλάμπιος :
Ελπινίκη βλασφημείς. Συνέχισε παιδί μου Μιχαλάκη!
 
Mιχαλάκης : Γκούχ-γκούχ...
Επεμβαίνει στην Ερυθρά θάλασσα και καταποντίζει τα στρατεύματα του Φαραώ, που καταδίωκαν τόν Μωϋσή καί τό Λαό του. Επεμβαίνει στα Σόδομα και Γόμμορα, που οι άνθρωποι ήσαν φιλήδονες στο επακρον καί ακρατείς! Σαν τα αχαλίνωτα άλογα! Μεταξύ άλλων ήσαν και ομοφυλόφιλοι! Δεν τολμούσε ένα ωραίο αγόρι νά περάσει από τόν τόπο τους. Συγκροτούσαν σειρά ποιός πρώτος θα ασελγούσε επάνω του!

Ελπινίκη :
Πάτερ Ευλάμπιε, να ρωτήσω κάτι;

Πατήρ Ευλάμπιος :
Τι θέλεις πάλι Ελπινίκη;

Ελπινίκη :
Πάτερ Ευλάμπιε, πως ακριβώς πεπαιδεύθησαν οι στρατιώτες του Φαραώ και οι Σοδομίτες και οι Γομορίτες, αφού ή πνίγηκαν ή κάηκαν και πήγαν στην Κόλαση, χωρίς να προλάβουν να μετανοήσουν και να ζητήσουν συγχώρεση; Και επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν εκείνη την εποχή οι ομοφυλόφιλοι πήγαιναν μόνο με ωραία αγόρια και όχι με ωραίους άνδρες ή με ωραίες γυναίκες. Οι λεσβίες δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα;

Πατήρ Ευλάμπιος :
Ελπινίκη ποιος σου λέει τέτοια πράματα; Μην παραφέρεσαι. Συνέχισε παιδί μου Μιχαλάκη!
 
Mιχαλάκης : Γκούχ-γκούχ...
Αγανακτισμένος ο Θεός από τήν κτηνώδη συμπεριφορά αποφασίζει να ρίξει απ΄τον ουρανό φωτιά και θειάφι καί με τον τρόπο αυτό κατακαίει και καταστρέφει εκ θεμελίων δύο ολόκληρες πόλεις! Ο Λώτ, ευλαβούμενος τόν Θεό, έλαβε τη θεϊκή εντολή νά πάρει την οικογένειά του και νά φύγει, ώστε να σωθούν απ τήν οργή Του. ΑΛΛΑ δεν έπρεπε νά στρέψουν πίσω τους για να δούν τι γινόταν. Παρά ταύτα η γυναίκα του Λώτ, υποκύπτουσα στην γυναικεία περιέργεια, παραβιάζει την εντολή του Θεού και γυρίζει πίσω της να δεί τί συμβαίνει. Και τότε γίνεται στήλη άλατος!

Ελπινίκη :
Πάτερ Ευλάμπιε, να ρωτήσω κάτι;

Πατήρ Ευλάμπιος :
Ελπινίκη, πρόσεχε τι θα ρωτήσεις!

Ελπινίκη :
Η οργή δεν είναι συναίσθημα που οδηγεί στην εκδίκηση; Ο θεός μπορεί να οργίζεται; Ο ευλαβούμενος τον Θεό Λώτ δεν ήταν αυτός που έδωσε τις κόρες του για ομαδικό βιασμό και που μετά έκανε sex και με τις δύο; Η περιέργεια είναι μόνο γυναικείο αμάρτημα γιατί ξέρω κάτι άντρες ο θεός να σε φυλάει... κι αν δεν υποκύπταμε στην περιέργειά μας, θα είχαμε προοδεύσει τόσο που...  

Πατήρ Ευλάμπιος (αυστηρά):
Συνέχισε παιδί μου Μιχαλάκη, η Ελπινίκη έχει καταληφθεί από δαιμόνια μου φαίνεται!
 
Mιχαλάκης : Γκούχ-γκούχ...
Στον κατακλυσμό του Νώε ο Θεός καταστρέφει τήν κτίση όλη, επειδή οι άνθρωποι ήσαν ασεβέστατοι και δεν λογάριαζαν τον Θεό! Και άλλα τέτοια περιστατικά αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη από τά οποία φαίνεται ότι ο Θεός ενίοτε επεμβαίνει παιδαγωγικά (καί όχι εκδικητικά, τιμωριτικά). Ιδιαιτέρως εμείς που ζούμε στην εποχή της Καινής Διαθήκης, βιώνουμε πλέον την περίοδο της Χάριτος!

Ελπινίκη :
Πάτερ Ευλάμπιε, να ρωτήσω κάτι;

Πατήρ Ευλάμπιος (απειλητικά με προτεταμένο το δάκτυλο):
Ελπινίκη σε προειδοποιώ, πρόσεχε τι θα ρωτήσεις!

Ελπινίκη :
Πατέρα Ευλάμπιε, αν στον κατακλυσμό πνίγηκαν όλοι εκτός από τον θεοσεβούμενο Νώε και την οικογένειά του, ποιους ήθελε ο Θεός να πεπαιδεύσει; Οι μεν ήταν πνιγμένοι και οι δε πιστοί και ευλαβείς. Επίσης, αφού όλοι οι κακοί και αμαρτωλοί πνίγηκαν, πως επιβίωσαν μετά τον κατακλυσμό οι ομοφυλόφιλοι, οι περίεργοι και οι άλλοι αμαρτωλοί; Και πως εμείς ζούμε την εποχή της χάριτος; Η καινή διαθήκη κατάργησε την παλαιά διαθήκη ή την συμπλήρωσε; Γιατί ο Χριστούλης μας είπε ότι ο δρόμος για τη βασιλεία των ουρανών είναι ο Νόμος, δηλαδή η παλαιά διαθήκη, και ούτε ένα ιώτα να μην της αλλάξουμε!

Πατήρ Ευλάμπιος (ζοχαδιασμένος):
Ελπινίκη είσαι εκτός θέματος. Θα περάσω να δω τη μητέρα σου αύριο. Συνέχισε παιδί μου Μιχαλάκη!
 
Mιχαλάκης : Γκούχ-γκούχ... Αλλά τούτο μολ' όλα ταύτα δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να σηκώνει το κεφάλι του και να περιφρονεί ή να καταφρονεί τό Θεό. Κάποιος καλός ερευνητής λοιπόν έψαξε το σημείο αυτό και συγκέντρωσε αρκετά εύλογα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων, τα οποία φανερώνουν την τιμωριτική επέμβαση του Θεού στη ζωή ανθρώπων. Ανθρώπων , οι οποίοι με διαφορον τρόπο ο καθένας τους θέλησε να επαναλάβει τό του Ιουλιανού του Παραβάτη: "Νενίκησά Σε, Ναζωραίε", υψώνοντάς τό είδωλό τους πάνω από τόν Θρόνο του Θεού! Καί τότε ο Θεός έκαμε εμφανή την τιμωριτική παρουσία Του! Ετιμώρησε παραδειγματικά τους παραβάτες και μεγαλαύχους αυτούς ανθρώπους! Έκαμε δηλ. καθώς ήταν επιβεβλημένο από την αξιοπρέπειά Του! Επενέβη τιμωριτικά για να ικανοποιήσει τα πληγωμένα παιδιά Του, εμέ δηλ. και σε, αγαπητέ αναγνώστη και φίλε. Ας προσέχουμε, λοιπόν, διότι ο Θεός δεν κοροϊδεύεται!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Κυριακή 29.08. 2010

Πατήρ Ευλάμπιος (ανακουφισμένος):
Μπράβο Μιχαλάκη, πολύ ωραία! Σε ευχαριστούμε.


Ελπινίκη :
Πάτερ Ευλάμπιε, να ρωτήσω κάτι;

Πατήρ Ευλάμπιος :
Ελπινίκη, εδώ υπάρχουν μικρά παιδιά, πρόσεξε!!

Ελπινίκη :
Πατέρα Ευλάμπιε, το κατάλαβα ότι το «υποτάξου σε μένα ή θα σε κάψω ή θα σε πνίξω ή θα βάλω έναν πιστό χριστιανό να σε μαχαιρώσει» είναι πεπαιδευτικό και όχι καθαρά τρομοκρατικό, φασιστικό, εκβιαστικό και εκδικητικό. Επίσης, κατάλαβα ότι όποιος σας στενοχωρεί εσας και τον Αμβρόσιο, ο Ύψιστος τον καρατομεί.
Μπορώ, τώρα, να διαβάσω κάτι από τη Βίβλο, όπου φαίνεται η πεπαιδευτική διάσταση των όσων λέγει ο πνευματικός μας καθοδηγητής Άγιος Καλαβρύτων;

Πατήρ Ευλάμπιος (σταυροκοπούμενος):
Βεβαίως Ελπινίκη τέκνον μου!!! Τι θα μας διαβάσεις;

Ελπινίκη :
Από τον Ιεζεκιήλ, το 23, όπου φαίνεται πως ο πανάγαθος χρησιμοποιεί hard core φαντασιώσεις και σαδισμό για να πεπαιδεύσει δύο πόρνες. Μιλάει για το πώς ο θεός χάϊδευε τα παρθενικά τους στήθη και πως τους έκανε παιδιά και πως οι πόρνες τον παράτησαν για άλλους εραστές που είχαν μόρια όνου και οργασμό αλόγου και πως τις τιμώρησε βάζοντάς τες να καταπιούν σπασμένα γυαλιά.

Πατήρ Ευλάμπιος (έντρομος):
Παιδιά μου το σημερινό μάθημα τελείωσε, γρήγορα στα σπίτια σας και ο θεός μαζί σας... 

4 σχόλια:

  1. Για τη σκηνή του μαρτυρίου έχεις διαβάσει;

    Ρε, η ΠΔ έχει κάτι τουζεσπαρ, τύφλα να'χει ο Τζον Χόλμς μιλάμε... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον ανακυρήξουμε Άγιο τότε... τουλάχιστον θα έχουμε κι έναν Άγιο μ' @ρχ... που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές που θέτει ο Προφήτης.
    Και να μη ξεχνάμε ότι ο δικός μας ο Μέγας Γκουζγκούνης φέρνει και στο πιο ΕΛληνορθόδοξον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα, το επιχείρημα με τον Γκουζκούνη είναι σοβαρό, μη λέμε ό,τι θέλουμε....

    Πάντως δεν ξέρω τι rχ: είχε, αλλά ο Μ.Κωνσταντίνος rχδι ήταν σίγουρα (αν ψάχνεις για κάτι εναλλακτικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα με τον Μέγα Συνονόματο είναι ότι αναγνωρίζεται ως Μέγα RX αλλά ουδείς του έχει αναγνωρίσει ότι γέμιζε τα παντελόνια του - sorry το χιτώνα του ήθελα να πω - με τα δικά του rx... μάλλον καθάριζε η μαμά Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή