Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Φετβάδων συνέχεια!


Το συμμαχικό και αγαπητό ιστολόγιο FREETHINKING LEBANON επανήλθε με φετβάν καινουργή και σπαρταριστόν, σχετικόν με τα ισλαμικά διαζύγια και την τεχνητή αναπαραγωγή!
Όπως μας ενημερώνει, υπάρχει η Αιγυπτιακή ιστοσελίδα Dar Al-Ifta Al-Masriya (the Egyptian House of Issuing Fatwas ή επί το Ελληνικότερον «Αιγυπτιακός Οίκος για την έκδοση Φετβάδων») που αποτελεί μια απίστευτη βάση δεδομένων για παλαβές κι ανόητες γνωμοδοτήσεις του ιερατείου επί παντός επιστητού, εξαπολύοντας 465.000 φετβάδες μόνο μέσα στο 2010!!!
Σήμερα λοιπόν το Free Thinking Lebanon επέλεξε να μας επιμορφώσει κι εγώ με τη σειρά μου να σας παραμορφώσω, με τον πιο κάτω διπλό ερώτημα:

1) Κατά πόσον επιτρέπεται μια διαζευγμένη γυναίκα να προχωρήσει σε εμφύτευση στη μήτρα της, ενός γονιμοποιημένου ωαρίου της που είχε αποθηκεύσει σε τράπεζα αναπαραγωγής πριν την έκδοση του διαζυγίου της.
2) Το αυτό ερώτημα αλλά ουχί δια διαζευγμένη αλλά δια χηρεύσασααααα….

Ο Μεγάλος Μουφτής (GRAND Mufti) και Δόκτωρ παρακαλώ Dr. Ali Goma Mohammed (ναι, είναι ο κυριούλης που εικονίζεται στη φωτογραφία με το άσπρο καθίκι ανάποδα στο κεφάλι του) εξηγεί (ναι, ξέρω, είναι λίγο ανορθόγραφος, το είδατε και σεις) πως το ζήτημα έχει να κάνει με το αν το διαζύγιο μπορεί να ανακληθεί (από τον Άντρα φυσικά, γιατί τα γυναίκες και τα λοιπά κατοικίδια δεν μπορούν να έχουν λόγο σε τέτοια θέματα) ή όχι.
Κατ’ αρχήν να καταστήσουμε σαφές πως οι μουσουλμάνοι εννοούν το διαζύγιο: Όταν ο Άντρας αποφασίζει να χωρίσει το γυναίκα για κάποιο λόγο, δε χρειάζονται ούτε δικηγόροι, ούτε δικαστές, ούτε ληξίαρχοι, παράβολα και λοιπά άχρηστα… αρκεί να της πει τη μαγική κουβέντα:

 «ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ»

Προσοχή όμως! Ο συζυγικός δεσμός δεν θεωρείται λήξας και το διαζύγιο ο Άντρας μπορεί να το ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή! Για να το κάνει οριστικό και αμετάκλητο πρέπει να πει στο γυναίκα τη μαγική κουβέντα ΤΡΕΙΣ φορές και όχι μία:

«ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ – ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ – ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ»

Απεφάνθη λοιπόν ο Σοφός αυτός Δόκτορας ότι εάν το διαζύγιο μπορεί να ανακληθεί, ναι επιτρέπεται η ζωντοχήρα να εμφυτεύσει το γονιμοποιημένο ωάριο στη μήτρα της και να κυοφορήσει. Εάν όμως η ζωντοχήρα έχει πάρει την αποξηλωμένη της από τον Αντρα εις τριπλούν και δεν είναι πια ανακλητό το διαζύγιο, τότε απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου να ξαναβάλει το ωάριό ΤΗΣ στη μήτρα ΤΗΣ… 
Διότι η Σαρία είναι σαφής και κατηγορηματική: Είναι εξόχως αμαρτωλό και παράνομο να εμφυτεύεται στη μήτρα ενός γυναίκα ωάριο άλλου γυναίκα ή ωάριο δικό του αλλά γονιμοποιημένο από σπέρμα Αντρα άλλου από του συζύγου της και αφού ο σύζυγος της έχει πει «ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ-ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ-ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ» έχει διακοπεί ο συζυγικός δεσμός, όπερ έδει δείξαι! Αν όμως της το έχει πει μία φορά «ΣΕ ΧΩΡΙΖΩ» και δεν έχει διαρραγεί ο συζυγικός δεσμός, τότε το γυναίκα μπορεί να προχωρήσει στην εμφύτευση, μονάχα εάν της το επιτρέψει ο πρώην σύζυγος.
Τα πάντα όλα ξεκάθαρα στο φως…!
Τι γίνεται όμως με τις ατυχήσασες που εχήρευσαν και η άδεια του μακαρίτη είναι κομματάκι δύσκολο να διευκρινιστεί; Απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρώς και δια ροπάλου διότι ο θάνατος διαρρηγνύει τον συζυγικκό δεσμό κι έτσι το ωάριο της χήρας είναι γονιμοποιημένο από σπερματοζωάριο που ανήκει πλέον σε έναν ξένο… 


Πολλή Σοφία βρε παιδάκι μου… πονοκεφάλιασα πάλι!     

4 σχόλια:

  1. Η φράσις "να εμφυτεύεται στη μήτρα ενός γυναίκα ωάριο άλλου γυναίκα ή ωάριο δικό του" με μπέρδεψε λίγο, αλλά μόλις είδα τον δόκτορα τα κατάλαβα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταπεινότατα υπενθυμίζω εις την πολυάσχολον και διαχρονικήν Υπερεξοχότητά Σας ότι τα γυναίκαι είναι γένους ουδετέρου, όπως τα κατσαρολικά και τα λοιπά οικιακά σκεύη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας την ανάρτηση η σκέψη μου πήγε στους δικούς μας.
    Το γονιμοποιημένο και αποθηκευμένο ωάριο έχει ψυχή;
    Αυτό για το διαζύγιο το ήξερα. Απλά ζήλεψα άλλη μια φορά τους μουσουλμάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και έχει ψυχή Dyer... την ψυχή την εμφυσά ο κύριος στο ωάριο την ώρα που μπουκάρει το σπερματοζωάριο και πάει να κλείσει την πόρτα πίσω του. Επιστημονικώς τεκμηριωμένο, όχι αστεία!
    Πάντως είναι αλήθεια ότι οι μουσουλμάνοι όντως έχουν απλοποιήσει κάπως αυτές τις ψυχοφθόρες διαδικασίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή