Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Γιατί έγινα πιό Σοσιαλιστής (GAΠ version)

Όπως σας είχα ματαπεί παλιότερα, έχω ένα εργοστασιάκι και φτιάχνω τεντζερέδια της πλάκας μεν, αλλά ανταγωνιστικότατα μετά τα νέα μέτρα που πήρε στους εργάτες μου ο Σοσιαλισμός.
Γι αυτά τα ανταγωνιστικά τεντζερέδια πλήρωνα κάθε μήνα στη ΔΕΗ 3.000 δουβλεοζόνια, πολλά μωρ’ αδερφάκι μου αλλά τι να κάνω! Κι έρχεται τώρα ο πιο ώριμος Σοσιαλισμός και μου λέει ότι πρέπει να γίνουν τα τεντζερέδια ανταγωνιστικότερα, γι αυτό και θα πει της ΔΕΗς να μου κάνει έκπτωσις 13% και να της πληρώνω μονάχα 2.490 δουβλεοζόνια.


"Ά, για άκου να σου πω Σοσιαλισμέ μου, άμα μου δώκεις τώρα 510 δουβλεοζόνια, μη με φορολογήσεις μετά με 510 επιπλέον για να καλύψεις τη χασούρα της ΔΕΗς, εντάξει παλληκάρι μου;;;" του λέω με τη γνωστή καχυποψία που δέρνει το σινάφι μου...


 "Μη σε νοιάζει ατμομηχανή της Οικονομίας και στυλοβάτη της Ανάπτυξης, τρία χιλιάρικα έπαιρνε η ΔΕΗ, τρία θα παίρνει και τώρα… πόσους εργάτες είπες ότι έχεις στο εργοστάσιο, καμμιά κατοστή;"

 "Ναι, κάπου τόσους…" απάντησα!

"Ωραία, η ΔΕΗ θα παίρνει ένα τάληρο παραπάνω απ’ το καθένα, κάνοντάς τους κι αυτούς συμμέτοχους στην Εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της Πατρίδας…" μου απάντησε κλείνοντάς μου πονηρά το μάτι.

"Ωχ όχι ρε Σοσιαλισμέ μου, γιατί πάλι από μένα θα το ζητάνε το τάληρο και ποιος τους ακούει…τα ίδια Παντελάκη μου θα 'χουμε..." διαμαρτυρήθηκα.

"Καλά, τι μας πέρασες, μπρίκια κολλάμε; Τους είπαμε ότι όποιος ζητάει αυξήσεις είναι άπατρις και εθνοπροδότης και θα εκτελείται επι εσχάτη προδοσία… το κάναμε και κοτζάμ Νόμο!" είπε με ύφος σαράντα καρδιναλίων και κορδώθηκε σα γύφτικο σκεπάρνι.

" Τότε εντάξει, συμβιβάζομαι... να μου τα κόψεις τα 510!" είπα, σκεφτόμενος σα πόση χαζομάρα μπορεί να δέρνει κάποιον...

"Κι ότι άλλο μπορέσω να κάνω για σένα θα κοιτάξω να το χώσω σ’ έναν αναπτυξιακό που σκαρώνω τώρα, να ‘χεις το νου σου!" μου ψιθύρισε στ' αυτί καθώς έφευγε.
 
 
…κι έτσι έγινα ακόμα πιο Σοσιαλιστής και σας εύχομαι...   
 

...Αίσιον, Ευτυχές και Σοσιαλιστικόν το Νέον Έτος 2011...!!! 

2 σχόλια:

  1. ...και ευτυ-χέστερο από το 1944!

    ΥΓ. Το ερώτημά μου είναι αν η παραπάνω κουβέντα έγινε προ αυξήσεως ΦαΠΑ και λοιπών αυξήσεων... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι με νοιάζει εμένα ο ΦάΠΑς; Ξέρεις πολλούς τεντζερεδοβιομήχανους (και εν γένει βιομήχανους) να ασχολούνται με δαύτον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή