Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ηφαίστεια και Δαιμόνια.


Ο συμπαθής κύριος που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένας μάγος που είχε σαν αντικείμενο εργασίας να προστατεύει τους κοινούς θνητούς από τα πνεύματα του ηφαιστείου και να διαπραγματεύεται μαζί τους. Για την εργασία του αυτή πιθανότατα δεν πληρωνόταν από το Ινδονησιακό δημόσιο. Κατά την πρόσφατη οργισμένη αντίδραση των πνευμάτων του ηφαιστείου για τον απρεπή βίο των αμαρτωλών περεπιδημούντων, οι διαπραγματεύσεις του μάγου με τα πνεύματα έλαβαν άσχημη τροπή, με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο μάγος αυτός καθαυτός να πέσει θύμα της πυροκλαστικής ροής που απανθράκωσε αρκετές εκατοντάδες αποπροσανατολισμένων από τον ορθό δρόμο πιστών.
Τηρώντας τις αναλογίες, οι συνάδελφοι του μάγου εδώ στο ΝεοΕΛλαδιστάν, νυχθημερόν διαπραγματεύονται και μεσολαβούν με τα πνεύματα υπέρ των προστατευομένων τους, επίσης αμαρτωλών, βλασφήμων και αποπροσανατολισμένων από τον ορθό δρόμο ιθαγενών. Αυτοί πληρώνονται από το νεοΕΛλαδιστανικό δημόσιο και αυτό είναι τεκμηριωμένο. Ποτέ δεν άκουσα ένα μάγο να κάνει εξορκισμό κι όταν το κακό πνεύμα εγκαταλείψει το θύμα του, να δώσει μια γερή στον μάγο και να τον στείλει να συναντήσει το Μεγάλο Δημιουργό Πνεύμα του.
Συμπέρασμα:
Οι Ταϊλανδέζοι μάγοι έχουν να κάνουν πολύ πιο σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, το λειτούργημά τους εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή και μάλλον δεν πληρώνονται από το κράτος.
Αντίθετα, οι δικοί μας μάγοι δεν έχουν σοβαρό αντικείμενο εργασίας, παχαίνουν διαρκώς, ο μόνος κίνδυνος που διατρέχουν είναι να συκοφαντηθούν από αλιβάνιστους κατειλημμένους από δαιμόνια, πληρώνονται κανονικότατα και χωρίς μνημονιακές περικοπές από το κράτος και πεθαίνουν καλοζωισμένοι σε βαθύ γήρας.
Πρόταση:
Μέσα από μια διακρατική συμφωνία μεταξύ Ορθόδοξης Δαιμωνκρατίας του ΝεοΕΛλαδιστάν και της Ινδονησίας, να ανταλλάξουμε τους μάγους μας για τρία χρόνια. Οι δικοί μας μάγοι να πάνε κάτω από ηφαίστεια και δίπλα σε τσουνάμια και οι δικοί τους μάγοι να έρθουν εδώ και να αράξουν στα τεμένη των δικών μας.  
Για τους μεν, είναι χρήσιμη μια εμπειρία πεδίου μάχης χωρίς εκ του ασφαλούς εξασφαλισμένα αποτελέσματα και χωρίς τη σίγουράντζα της κάθε πρώτης του μηνός να πίπτει το χρήμα. 
Για τους δε, μια περίοδος ξεκούρασης, χλιδάτης μακαριότητας και πλήρους εξασφάλισης θα ήταν ότι πρέπει για να συνεχίσουν το βαρύ και επικίνδυνο έργο τους ανανεωμένοι και με νέες δυνάμεις…       

4 σχόλια:

  1. Επισης οι δικοι μας μαγοι εχουν φορολογικες απαλαγες, δεν επεκτεινουν οι ιδιοι τις επιχειρησεις τους αλλα η πολυεθνικη ''Χριστιανισμος γουατεβερ δογμα ΑΕ'' τα κανει ολα για αυτους η οποια με την σειρα της τα παιρνει απο τα εκατομμυρια ανα τον κοσμο παρωπιδιασμενα προβατα που επιμενουν να ζουν στο αχαληνωτο ψεμα της θρησκειας και τα ακουμπανε, και νιωθουν και λυτρωση μετα παναθεμα τους.
    Θα πρεπει να μας θαυμαζουν οι Ταιλανδεζοι τοσο εξυπνοι που ειμαστε εδω στο Ελλαντα.Ουτε οι αμερικλανοι δεν θα μπορουσαν να σκευτουν τετοια κομπινα με προσχημα την θρησκεια...
    Τζηζους

    Καλημερα και καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τα πρόβατα θ' αρχίσουν να λιγοστεύουν επικίνδυνα είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω μόρφωσης και παιδείας, τότε θ' αρχίσει να τρέμει η γη κάτω απ' τα πόδια τους και θα νιώσουν λίγο Ταϊλάνδη...

    Τη καλησπέρα μου από το εξωτικό Artapulco!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν ξέρεις τι θυμήθηκα; Αν και δεν μου έρχεται η τραγωδία, πιθανώς να ήταν η Ρικομέξ. Που είχε πει ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος ότι θα διοργάνωνε προσευχή για να σωθεί ο κόσμος...
    Είμαστε πολύ μπροστά. Και προ αλώσεως το ίδιο είχε γίνει και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hades τα αποτελέσματα των προσευχών επιδέχονται πολλών ερμηνειών... όμως πάντοτε μετράει η πλέον θεόπνευστος.
    Τα κρίματα των μεροκαματιάρηδων της Ρικομέξ και των αμαρτωλών της Βασιλέυουσας μονάχα ο Κύριος τα γιγνώσκει και θα τα κρίνει.
    Εις ημάς επαφίεται το καθήκον της παρακλήσεως υπέρ της αναπάυσεως των ψυχών αυτών, με το αζημίωτο, και της αποποιήσεως πάσης ερμηνείας των φαινομένων, καθότι Κύριος οίδεν, με το αζημίωτο, και άγνωσται αι βουλαί του, με το αζημίωτο επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή