Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Τα βρήκαν μπάχαλο κι αρπάζουν ότι κι απ’ όπου βρουν.


Πρώτα ο Οικονομίας και μετά ο Άμυνας δήλωσε την υποταγή του στον αρχισαμάνο.
Σε μια χώρα που ο Πρωθυπουργός της ομολογεί χρεωκοπία και την επόμενη στιγμή για τους διεθνείς τοκογλύφους και εντολοδόχους του αρχίζει το πάρτυ της ζωής τους κι αφού διασφάλισε δια του αντιπροέδρου του και υπουργού οικονομικών ότι:
  • Οι σαμάνοι θα συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από όλους τους πολίτες σαν δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Οι σαμάνοι δεν υφίστανται ούτε θα υποστούν στο μέλλον την παραμικρή περικοπή ή μείωση στο μισθό τους όπως οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Οι σαμάνοι δεν θα διατρέξουν κίνδυνο απόλυσης όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Οι σαμάνοι δεν θα δουν περιορισμό στις προσλήψεις όπως όλοι οι άλλοι, παρ’ όλο που είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Η σαμανία παραμένει ΝΠΔΔ αλλά τα διαθέσιμά της δεν πάνε στην ΤτΕ ούτε η περιουσία της στο σφυρί όπως όλων των άλλων ΝΠΔΔ, παραμένει δε παντελώς αφορολόγητη.
  • Τα 300.000.000 € το χρόνο που κοστίζει η μισθοδοσία των σαμάνων συν κάτι χαρτζηλίκια σε πατριαρχεία και αγιονόρος είναι ανάξια λόγου.



...έρχεται και ο υπουργός εθνικής άμυνας και:
  • Μετά το κτίριο της αποθήκης στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι (και δεν μιλάμε για αποθήκη 50 m2, για να καταλαβαινόμαστε) τους χαρίζει άλλα 25 στρέμματα για να χτίσουν στο ...μέλλον κάποια ιδρύματα λέει. Φυσικά ΔΕΝ λέει όμως ποιος θα πληρώσει την οικοδόμηση και ποιος θα αναλάβει το κόστος λειτουργίας, κόστη που συνήθως μετακυλύουν σε «χορηγούς» και ΟΤΑ.
  • Τα 25 στρέμματα παραχωρούνται όχι απ’ ευθείας στη σαμανία αλλά στο υποκατάστημά της στη λαμπρή γειτονιά των ΜΚΟ «αποστολή» που σκοπό έχει (όπως ακριβώς η προκάτοχός της αλήστου μνήμης «αλληλεγγύη» του Παρασκευαΐδη) ξέπλυμα χρήματος και γενναίες μασαμπούκες από τον κρατικό κορβανά. Αθώα λοιπόν η «αλληλεγγύη» και βουρ για νέες κουταλομαχίες με την «αποστολή»!
  • Θα ενισχύσει, λέει, το έργο των συσσιτίων της σαμανίας... ναι, αυτό που χρηματοδοτεί ήδη ο ΟΠΑΠ. Ή νομίσατε ότι τσακίζουν κανένα ευρώπουλο απ' τα δικά τους;;;

Οι ηγέτες των τριών Όπλων, Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας έσκυψαν και φίλησαν το χέρι ενός σαμάνου μπροστά στις κάμερες. Κι αν ένας στρατιωτικός χαιρετισμός αρκεί για να δείξεις τον σεβασμό σου σε ένα μη στρατιωτικό πρόσωπο (λ.χ. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας), τι ακριβώς έδειξαν οι τρεις λεβέντες ηγέτες των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας με υπόκλιση και χειροφίλημα εκτός από φόβο, τυφλή υπακοή και πλήρη υποταγή; Δηλαδή τώρα θα πρέπει να σκεφτώ τι θα έκαναν αν ήταν απέναντί τους όχι ένας υπέργηρος σαμάνος αλλά ένας στρατάρχης ενός πάνοπλου και υπερσύγχρονου στρατού; Προς τι τέτοιος εξευτελισμός;;;   



Μάϊστα, μάϊστα... Η κυρία Υπουργός Παηδίας, Αμάθειας και δια βίου θρησκευμάτων ήδη εδήλωσε την υποταγή της Παιδείας, ας περιμένουμε λοιπόν και τον Υπουργό Παρακράτους, Ταγμάτων Εφόδου και «Σάμινα» να πράξει το ίδιο και να ματαγυρίσουμε σ’ εκείνη την ωραία εποχή που την μικράν μας κώμην τα βρίσκαν αναμεταξύ τους και διοικούσαν εν αγαστήι συμπνοίαι, ο παππάς, ο ενωμοτάρχης, ο δημοδιδάσκαλος, ο έφορας και ο κύριος φρούραχος...  
Άλλωστε ο Τζερόνυμος ήταν σαφής: Να πάψουμε να λέμε αυτά είναι δικά μου που δεν μου τα πειράζει κανένας, αυτά είναι δικά σου που στα παίρνει ο GAΠ. Αυτά είναι δικά ΜΑΣ, δηλαδή των σαμάνων. Όλα.
Σαμανοι: Τα βρήκαν όλα διαλυμένα κι αρπάζουν ότι κι απ’ όπου βρουν!


ΥΓ άσχετο : Ρε παιδιά τι εννοεί ο τύπος; Σα πόσο τεραστιοτεράστιος μπορεί να ‘ναι τούτος ο όνος για να ‘χει τέτοια πελώώώώώρια σκιά; Κοίτα ρε για κάτι πράματα που παίρνει δυόμιση χιλιάρικα το μήνα ο τύπος...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου