Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Εκεί που μας χρωστάνε, μας παίρνουν και το Βόδι...!!!



Κατά πως φαίνεται, η εκ της αμαρτωλού και αιρετικής Εσπερίας προκύψασα κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα ορθόδοξα ευρώ του ιερατείου, γιατί αυτά τα ευλογάει ο ορθοδοξότατος Γιαχβέ.

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει από κοινού, τόσο το ιερατείο της επικρατούσας (θεοπνεύστως πάντα) που -ως φαίνεται- έχει και τον πρώτο λόγο, όσο και ο εξοχότατος χ.ο. πρωθυπουργός της Νοτίου Δανιμαρκίας, που όποτε τίθεται το ζήτημα, την κάνει με ελαφρά και (σκανδιναβικού τύπου) σοσιαλιστικά πηδηματάκια, ακολουθούμενος από τον εγγονό διάσημης γιαγιάς και τον νέο μας Άη Γιώργη, τον τρισευλογημένο υπό του πνεύματος του αγίου.

Αλλέως πως (για εμάς τους κοινούς θνητούς, και το πως, εκφέρεται ασυναίρετο) δεν εξηγείται το ότι τα περί φορολόγησης της περιουσίας του ιερατείου ξεχάστηκαν πάραυτα. Ούτε το ότι η εξοχοτάτη υπουργός επί της Οικονομίας, της Ναυτιλίας, της Αναπτύξεως και δεν ξέρω αν μου διαφεύγει και κάτι άλλο επί του οποίου υπουργεύει,επισκέφτηκε τον αρχηγό των σαμάνων με την αγωνία μήπως και δεν απορροφήσουν τα ευρωκονδύλια στις ασύλληπτης παραγωγικότητας ιερές επενδύσεις τους, κατασκευάζοντας κοιτώνες, γραφεία και μεζονέτες, κάνοντας θεολογικά συνέδρια άκρατης παπαερολογίας, γρήγορο internet για γρήγορες μεσιτείες προς τον πανάγαθο κ.ο.κ.


 Στους ιθαγενείς του Πριγκιπάτου μας, μεταφέρω από τον κύριο Ροΐδη, μια Εμμονή συλλογής υπογραφών, στην οποία ήδη συμμετείχα:
Μη διστάζουμε! Για ποιο λόγο να ανεχόμαστε να μας θεωρούν τόσο ηλίθιους;

Η προεκλογική δέσμευση για φορολόγηση του ιερατείου πάει και μας τέλειωσε.Το περιβόητο τρία τοις χιλίοις τελικά ίσχυσε μόνο για ένα χρόνο και οι ανεκδιήγητοι σαμάνοι το παρουσίασαν, με θράσος περισσό, σαν … προσφορά και συμβολή του ιερατείου στις κρίσιμες για το Έθνος στιγμές, αλλά που, τελικά, θα τα πάρουν πολλαπλάσια από αλλού.

Οι περιβόητοι διακριτοί ρόλοι (μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε) φαίνεται να αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής πολιτικής και σιγά μην άφηνε το ιερατείο να του ξεφύγει η μερίδα του λέοντος!

Κι όταν λέγαμε ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν πίστευε προεκλογικά τα γκάλοπ που του έδιναν +8% και έδινε τα πάντα όλα από δω κι από κει για πέντε ψηφαλάκια, τα έδωσε και στο ιερατείο ΟΛΑ, έναντι των ευσεβών ψήφων, μας είπανε και βόδια(*).   







(*) ...το οποίο, στο Πριγκιπάτο, δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό!

5 σχόλια:

  1. Και μας έλεγαν και για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας!
    Μωρέ όλους θα μας πουλήσουν και οι Αγιορείτες θα μας αγοράσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Άθεε, το χειρότερο είναι ότι άλλοι θα εισπράξουν, αυτοί θα μας παραχωρήσουν στους Αγιορείτες με χρυσόβουλο κι αυτοί με τη σειρά τους θα μας μοσχοπουλήσουν μέσω off shore ή θα μας ανταλλάξουν με ακίνητα και πάει λέγοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μας… μοσχοπουλήσουν ε…
    Ε, κάτι ξέρεις εσύ από… μοσχοπουλήματα εδώ στη μοσχαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε βαριέσαι φίλε Άθεε... για τα προς το ζην μιλάνε και παιδεύονται! Το "ΕΥ ΖΗΝ" και μια τόση δα Επικούρεια σκλήθρα που αγκυλώνει τη παλάμη είναι πολύ ζόρικα πράματα.
    Καλύτερα καρφιά στις παλάμες που να σε κάνουν φοβικό και ένοχο και δια βίου απολογούμενο υπήκοο παρά η ανώδυνη σκλήθρα που σε κάνει Σκεπτόμενο Πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαταρχάς καλησπέρα ή καλύτερα καλημέρα.

    Έχω την εντύπωση - πολιτική σε όλο το μήκος και πλάτος της - ότι η εκκλησία ή η θρησκεία καλύτερα, δεν αποτελεί απλά έναν θρησκευτικό μηχανισμό αλλά έναν Κρατικό Θεσμό άσκησης της εξουσίας. Μία τέτοια εντύπωση τοποθετεί την εκκλησία στον πυρήνα της εξουσίας και σε καμιά περίπτωση δεν θέτει την εκκλησία στην δοκιμασία του ελέγχου από την εξουσία.
    Καταλήγοντας θέλω να προσφέρω την προσωπική μου άποψη, ότι η φορολόγηση της εκκλησίας και άλλες θεραπευτικές πλην αυτοκαταστροφικές “δυνατότητες” του Κράτους, τείνουν στο Άτοπο, απομακρύνοντας από την ζοφερή πραγματικότητα.

    Αντίθετα πλησιάζει το ρεαλισμό, όσο και αν εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται, μία συντεταγμένη άρνηση συνολικά των δομών/θεσμών εξουσίας που καταδυναστεύουν(πολυσύνθετα, υλικά και πνευματικά) το συμπαθέστατο, κατά τ΄ άλλα, πλανητικό ποίμνιο.

    Με εκτίμηση
    mayroskapnos

    ΑπάντησηΔιαγραφή