Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Πωλείται πάγος προς € 15,39 το κιλό !!!




Πάγος προς 15,39 ευρώ το κιλό
Σαρακοστή και ο κόσμος αγοράζει φρεσκοκατεψυγμένα θαλασσινά από τα Σουπερμάρκετ της περιοχής, λόγω έλλειψης νωπών αλιευμάτων. Έτσι πολλά σουπερμάρκετ της περιοχής πωλούν τα χταπόδια «KALLIMANIS» προς 15,39 ευρώ το κιλό ενώ πάνω στη συσκευασία αναγράφεται καθαρό βάρος 850 γραμμάρια. Η διαφορά των 150 γραμμαρίων είναι πάγος την οποία οι καταναλωτές πληρώνουν προς 15,39 ευρώ ήτοι 15,39Χ0,150= 2,3085 ευρώ για κάθε κιλό που αγοράζουν. Σε περίοδο κρίσης και λιτότητας η κερδοσκοπία οργιάζει, οπότε η σαρακοστή κινδυνεύει να γίνει «σαρκακοστή». Καλούμε τον κόσμο να έχει τα μάτια δεκατέσσερα να διαβάζει καλά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζει και να καταγγέλλει φαινόμενα κερδοσκοπίας στις κατά τόπους Δ/νσεις Εμπορίου.


Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πάγος δεν είναι απλός πάγος αλλά υδροξείδιο του Υδρογόνου που υπέστη μια πολύ ιδιαίτερη επεξεργασία: Αρχικά στερεοποιήθηκε και σε δεύτερη φάση θρυμματίστηκε σε ακανόνιστα πολύεδρα.
Τελικά η κρίση τους αντιμετωπίζεται μόνο με την Κρίση μας...!

 
Το βρήκα από το KENTPI, αλλά και στο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΡΑΜΑ επίσης…
 

4 σχόλια:

  1. Μάλλον ευθύνεται το γεγονός ότι η αύξηση της βενζίνης που δεν θα έπρεπε συνολικά να ξεπερνάει τα 15 λεπτά έχει ξεπεράσει το μισό ευρώ.
    Εξάλλου το πετρέλαιο αποτελεί στάνταρ δικαιολογία για κάθε αύξηση προϊόντων και υπηρεσιών. Να σκεφτείς ότι ευθύνεται μέχρι και για την αύξηση στα διόδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hades καλωσόρισες στο Πριγκιπάτο!
    Έχεις απόλυτο δίκιο, άρα οδηγούμαστε στο να λύσουμε το εξής πρόβλημα:
    Αν διαθέτουμε ένα λίτρο βενζίνης (προς 1,5 €/lit) και το καταναλώσουμε για να μεταφέρουμε 1 kgr πάγο (προς 15,39 €/kgr):
    (α) Σε τι απόσταση θα μεταφέρουμε τον πάγο;
    (β) Στην αφετηρία του μακρινού αυτού ταξιδιού του, ο πάγος κοστολογείται 15,39 - 1,50 = 13,89 €/kgr;

    Καλά πάμε...!

    Και πάλι ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τίτλος της περασμένης ανάρτησης ταιριάζει κι εδώ.
    Της Ξεφτίλας το Κάγκελο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Άθεε, της Ξεφτίλας το Κάγκελο τείνει να γίνει διαχρονική μας αξία και παράδοση...
    Καλό μας κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή