Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Αποκτήσαμε Προστάτην Άγιον και Πολιούχον!


Μετά από βαθιά περισυλλογή , απύθμενη επιφοίτηση αγίου πνεύματος, τοξική δόση θεοπνευστίας και με περισσή περίσκεψη, τα αρμόδια όργανα του επίσημου ιερατείου του Πριγκιπάτου κατέληξαν ότι μας χρειάζεται ένας Προστάτης Άγιος και Πολιούχος.
Κατόπιν ενδελεχεστάτης μελέτης και αυστηροτάτης αξιολογήσεως των υποβληθέντων από τους ενδιαφερομένους αγίους και αγίες βιογραφικών και με την ολοκλήρωση της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, οι Σοφοί μας απεφάνθησαν ότι καταλληλότερος για τη θέση είναι ο κατωτέρω εικονιζόμενος Άπιστος Θωμάς, μεγάλη η χάρη του, όπως τον ζωγράφισε ο πολυαγαπημένος στο Πριγκιπάτο Caravaggio, με ελάχιστες, πλην δογματικώς επιβαλλόμενες, μικροπροσαρμογές…Χρόνια μας Πολλά και Βοήθειά μας…!   

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή εγώ που βάζω το δαχτυλάκι μου εκεί, είμαι άπιστος Θωμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είσαι άπιστος και το κάνεις, είσαι στον Παράδεισο και θα πας στη Κόλαση, στην άλλη ζωή βέβαια,οπότε εχέσθη η φορβάς εν αλωνίω.

    Αν είσαι πιστός και το κάνεις, οι ενοχές σου δε σ' αφήνουν να το χαρείς και ο φόβος της Κόλασης σου χαλάει τον ύπνο, δηλαδή και σε τούτη τη ζωή στερημένος και στην επόμενη ψημένος!

    Αλλά, Φίλε μου Άθεε, Θωμά ΔΕΝ σε λένε, οπότε δε βλέπω λόγο να ανησυχείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή