Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μίλα μου για Φτώχεια…


Κάθε που βλέπω αυτή τη διαφήμιση για το έτος φτώχειας, με τη νοικοκυρά να μετράει τα κέρματα και τον Γιώργο Παπαδάκη τους λογαριασμούς, με πιάνει ένα σφίξιμο στο ήνυστρό μου και σκέφτομαι γιατί ο καραγκιοζάκος και οι χατζηαβάτηδες της «κυβέρνησής» του, ακόμα και τα κολλητήρια της κοινοβουλευτικής του ομάδας , αφού αγωνίζονται νυχθημερόν (και τα καταφέρνουν περίφημα) να μας φτωχαίνουν, τουλάχιστον δεν κρατάνε τα προσχήματα και μας προκαλούν τόσο σαδιστικά… Όχι μόνο μας φλόμωσαν στη διαφήμιση αυτή (ίσως για να αποκτήσουμε μια πιο κυριλέ αντίληψη της φτώχειας μας) αλλά έστειλαν και τον Λιάπη τον αρχισαμάνο εις τας Ευρώπας, νομιμοποιώντας τον δια μίαν εισέτι φοράν ως καθ’ ύλην αρμόδιον επί του θέματος.
Να το πούμε σε μια πιο μοσχαρίσια γλώσσα: Μας έτριψε στη μούρη τους σαμάνους και μας είπε:
«Για τη φτώχεια σας, στο παπά της ενορίας κι εμένα μη με πρήζετε.-»
Ναι, θρασύτατα, ο υποτακτικός του Geronimo τον διόρισε κάτι σε άδηλο υπουργό, ώστε το υποτιθέμενο «κοινωνικό έργο» της σαμανίας  να προπαγανδιστεί δεόντως, να μπουκωθεί με μύρια από τα ευρωκονδύλια (να φαίνεται και μεγάλη η …απορροφητικότητα), φροντίζοντας έτσι  για ένα ακόμα πολιτικό άλλοθι σ’ αυτό τον αγώνα αφαίμαξης και ξεπουλήματος της χώρας.
Φυσικά, δεν περιμένουμε να ακούσουμε και να δούμε στα μέσα μαζικής εξαγρίωσης κάποια πραγματάκια δευτερευούσης σημασίας όπως ότι το ιερατείο είναι διαχρονικά (συν)υπεύθυνο για τη καλπάζουσα φτώχεια.
Λ.χ. δεν θα μας πουν ότι κάτι εκατομμύρια ευρώ από τα πλαίσια στήριξης και δε ξέρω πως τα λένε ΔΕΝ θα πάνε για παραγωγικές επιχειρήσεις, ανταγωνιστικά προϊόντα και νέες θέσεις εργασίας αλλά σε θρησκευτική επιμόρφωση και αναπαυτικότερο διαλογισμό των κηφήνων.
Δε θα μας πούνε επίσης γιατί 250-300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα συνεχίζουν να μισθοδοτούν άχρηστους ρασοφόρους αντί για χρήσιμους (αναγκαίους) νοσηλευτές και δάσκαλους.
Δε θα μας πουν επίσης, σε τι ποσοστό μειώνεται το αγροτικό εισόδημα από το νοίκι που πληρώνουν οι καλλιεργητές στα χωράφια που (ισχυρίζονται ότι) ανήκουν στο ιερατείο. Μιλάμε για αγροτικό εισόδημα των χωρίς ή με ελάχιστη γη μικροκαλλιεργητών που αναγκάζονται να νοικιάζουν γη και τα 100 ευρώ το χρόνο είναι γι αυτούς  πολύ σπουδαία υπόθεση.
Δε θα μας πουν επίσης, ότι το ιερατείο κατέχει τεράστιες εκτάσεις που μένουν ανεκμετάλλευτες διότι η αξιοποίησή τους απαιτεί χρήμα για υποδομές και που δεν έχει καμία διάθεση να διαθέσει. Δεν τσακίζει δραχμή από το θησαυροφυλάκιό του και περιμένει να συμπράξει με κάποιον (προφανώς πλουτοκράτη) που να βάλει τα λεφτά και να μοιραστούν μετά τα κέρδη. Η περιουσία, δηλαδή, κάθεται μέχρι να βρεθεί ο πλούσιος που θα την συνεκμεταλλευτούν και ποιος χέστηκε τώρα για το λαουτζίκο που πληρώνει αδρά για λίγη καλλιεργήσιμη έκταση ή οι αξίες της γης πάνε στο θεό.  
Δεν θα μας πουν σε τι ποσοστό τα «τεράστια κοινωνικά έργα και ιδρύματα» είναι χορηγίες οικονομικά ισχυρών και κρατικών φορέων, τα έξοδά τους επίσης χορηγίες και το προσωπικό μεταταχθέντες δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι, σε τι ποσοστό δωρεές και εθελοντές από το ποίμνιο και τι τέλος πάντων βάζει από τα μερίσματα των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας το ιερατείο. Θα είχε ενδιαφέρον να συγκρίναμε το κόστος της ιερατικής «πρόνοιας» και αν η αντίστοιχη «πρόνοια» ήταν κοινωνικό αγαθό χρηματοδοτούμενο και επανδρούμενο, έστω και, με τον ίδιο τρόπο. Το συμπέρασμα, πολύ φοβούμαι ότι θα είναι πως η συμβολή του ιερατείου θα είναι τουλάχιστον περιττή. Θα συμπλήρωνα και ανήθικη και επικίνδυνη γιατί απαιτεί την πίστη του ευεργετούμενου σε ανταπόδοση.
Δε θα μας πουν ποτέ για τα 7.000 ΝΠΔΔ – ιδρύματα, τι ακίνητη περιουσία έχουν, πόσο χάνει το δημόσιο από τη φοροαπαλλαγή τους, τι έσοδα έχουν και πόσο τους κοστίζει ο κάθε τρόφιμος σε σχέση με τη δωρεά που τους έκανε. Σε απλή μοσχαριανή διάλεκτο, το δυαράκι που έγραψε στο γηροκομείο ο παππούς, θα κάνει πλουσιότερο ένα μη παραγωγικό ίδρυμα-κολαούζο και φτωχότερους τους κληρονόμους του παππού που ζουν στον πραγματικό κόσμο.
Κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα δεν θ’ ακούσουμε…
Ευρωπαϊκό έτος κατά της Φτώχειας με μπροστάρη το Geronimo και το άλλο με τον Τοτό που δεν ξέρετε, θυμίστε μου να σας το πω κάποια στιγμή.



ΥΓ: Διάβασα στο Πρώτο Καρφί (που βρήκα μέσω του Άθρησκου) τα παρακάτω:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
  
Μπορεί ο κόσμος να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα μετρώντας και ξαναμετρώντας τα κέρματα στο πορτοφόλι του , όμως υπάρχουν Μητροπολίτες που ζουν πλουσιοπάροχα και σπαταλούν για διαμονή 5 ημερών στη Ρωσία , το ποσό των 10.000 ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες οι υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου βρέθηκαν μπροστά σε ένα εξοδολόγιο αποστολής στην Αγία Πετρούπολη , άκρως σκανδαλώδες ακόμα και σε περίοδο μη κρίσης...
...... Ένας Ιεράρχης της νησιωτικής Ελλάδας που συμμετείχε σε συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό στην Αγία Πετρούπολη μαζί με τον συνοδό του , αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος , έφερε αποδείξεις 9.800 ευρώ για διαμονή 5 ημερών. Αναλυτικά , τα έξοδα διαμονής ήταν 7.838 ευρώ , τα έξοδα μετακίνησης 655 ευρώ , για οδοιπορικά επιπλέον μετακινήσεων χρεώθηκαν στην Ιερά Σύνοδο 1139 ευρώ και για φαγητό 960 ευρώ!!!! Δηλαδή με λίγα λόγια το ταξίδι εκπροσώπησης της Ελλαδικής Εκκλησίας κόστισε περίπου 1000 ευρώ την ημέρα για κάθε κληρικό , έξοδα που θυμίζουν μάλλον τον τρόπο ζωής κάποιου Σάχη των Αραβικών Εμιράτων και όχι ιερείς. Ο Μητροπολίτης διέμεινε στο λουξ ξενοδοχείο Grand Europe στην Αγία Πετρούπολη , όπου το απλό δωμάτιο με ημιδιατροφή κοστίζει , με τιμή πόρτας 490 ευρώ τη βραδιά. Βέβαια τα 490 ευρώ του απλού δωματίου πολύ απέχουν από τα περίπου 900 ευρώ τη βραδιά που κόστισε μόνο η διαμονή του Ιεράρχη. Σημειωτέον , ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του πολυτελούς ξενοδοχείου , η νυφική σουίτα με πρόγευμα , γεύμα με γαλλική κουζίνα από διακεκριμένο chef και δείπνο με θέα την πόλη της Αγίας Πετρούπολης , σαμπάνια , χαβιάρι και θαλασσινά εδέσματα , κοστίζει 850 ευρώ τη βραδιά το άτομο , λίγο λιγότερο δηλαδή από ότι κόστισε σε έκαστο κληρικό η διαμονή στο πεντάστερο ξενοδοχείο. Επίσης η απόδειξη που προσκόμισαν στη Σύνοδο ήταν απόδειξη γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου , το οποίο θα έπρεπε λογικά να πετύχει καλύτερες τιμές από τις τιμές πόρτας , αφού τα μεγάλα γραφεία έχουν άλλες συμφωνίες με τα ξενοδοχεία. Πληροφορίες θέλουν την εν λόγω απόδειξη να προκάλεσε πανικό στις οικονομικές υπηρεσίες , αφού μέσα σε περίοδο λιτότητας το ποσό που ξόδεψε ο bon viveur μητροπολίτης είναι τουλάχιστον εξωφρενικό. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Ιεράρχης πριν από λίγους μήνες είχε οργανώσει μεγάλη γιορτή στην επαρχία του , με πολλούς καλεσμένους στους οποίους προσέφερε αβραμιαία φιλοξενία . Στην Ιερά Σύνοδο η συγκεκριμένη γιορτή κόστισε 50.000 ευρώ!!!! , ενώ υπήρχαν και άλλοι χορηγοί για να καλυφθούν τα έξοδα τα οποία ήταν πάνω από 150.000 ευρώ !!!



Εδώ τελειώνει η αναδημοσίευση κι αν αληθεύει το 1/10 απ’ όσα γράφονται,  ρωτάω το απορημένο μηρυκαστικό:  Άγιοι Μάγοι της ΝεοΕΛλαδιστανικής Φυλής, έτσι θα πολεμήσετε τη φτώχεια και θα μας δώκετε δωρεάν και αόκνως την πνευματική και ψυχολογική σας (μπρρρρρρ!!!) υποστήριξη και παρηγόρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου