Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΒΣ Ραματσάντραν: Οι νευρώνες που σχημάτισαν τον πολιτισμό

Μικρή εγκεφαλική προετοιμασία για τον αυριανό μας εκκλησιασμό...

Μπορείτε να επιλέξετε Ελληνικούς υπότιτλους.


Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Γράφαμε τις προάλλες ότι:

Η μισθοδοσία του ιερατείου (κοντά 250.000.000 υρώ το χρόνο) να περάσει στο ποίμνιο. Για τον απλό λόγο ότι η σωτηρία της ψυχής ΤΟΥΣ δεν είναι υποχρεωτική για όλους ΜΑΣ.
Εφόσον το ιερατείο από την περιουσία του δεν τσακίζει υρώπουλο για το «κοινωνικό έργο» του, ή να φορολογηθεί σαν κανονικός κερδοσκοπικός οργανισμός ή να κατασχεθεί η περιουσία του.
Αναδημοσιεύουμε από (ένα από τα) blogs του καθηγητή Στέλιου Φραγκόπουλου ένα άρθρο του Τάκη Μίχα που τεκμηριώνει και "θεολογικώς" τα πιο πάνω, ευρισκόμενοι στην πάρα πολύ δυσάρεστη θέση να προσυπογράψουμε για τις παραγράφους του άρθρου περί Αριστεράς...

Απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων

(του Τάκη Μίχα, Nestime, 28/5/2010)

Ένα από τα θέματα στα οποία υποθέτω ότι όλοι συμφωνούν είναι ότι η πρόσληψη ανθρώπων στο δημόσιο που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας αποτελεί σκάνδαλο. Μπορεί να διαφέρουμε μεταξύ μας ως προς την αυστηρότητα της αντιμετώπισης του φαινομένου –άλλοι να υποστηρίζουν άμεσες απολύσεις και άλλοι μετατάξεις-, όμως όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί προβληματική κατάσταση για μια χώρα να πληρώνει μισθούς για άτομα τα οποία δεν έχουν αντικείμενο εργασίας - ιδίως εν μέσω μιας οξείας οικονομικής κρίσης.

Όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα ένας σημαντικός αριθμός ατόμων απασχολείται και πληρώνεται από το δημόσιο με την ιδιότητα του κληρικού. Ο λόγος ύπαρξης αυτής της ομάδας ατόμων είναι ο ισχυρισμός τους σχετικά με την προνομιακή σχέση, την οποία έχουν με κάποιο υπέρτατο ον και το γεγονός ότι κατέχουν μια εύπεπτη τεχνογνωσία σχετικά με το λεγόμενο «μυστήριο της ζωής» - δηλαδή την εμφάνιση της ζωής στον κόσμο: Ένα υπέρτατο ον το οποίο δημιούργησε την ζωή και τον άνθρωπο και το οποίο θα τον κρίνει μετά τον θάνατο του. Στα πλαίσια αυτής της τεχνογνωσίας οι κληρικοί έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Βοηθούν έκαστον εξ ημών να κατανοήσει το λόγω ύπαρξής του και, ταυτόχρονα, διευκολύνουν την πορεία του στον κόσμο που ως τελική κατάληξη έχει την ένωσή του με το δημιουργό του.

Όμως την τελευταία εβδομάδα συνέβη ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο ανέτρεψε κυριολεκτικά όλη την τεχνογνωσία και κοσμοαντίληψη, στην οποία βασίζεται η δουλειά του κληρικού. Συγκεκριμένα δυο Αμερικανοί επιστήμονες Κρεγκ Βέντερ και Χάμιλτον Σμιθ, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ζώντα οργανισμό -ένα μικρόβιο- από ανόργανη ύλη. 


Φυσικά πρόκειται για ένα μικροσκοπικό οργανισμό που (ακόμα…) δεν λέει «μαμά» ούτε διαβάζει τον Χρήστο Γιανναρά στην «Καθημερινή». Όμως έχει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ζωή, κυρίως τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία άνθρωποι κατασκευάζουν στο εργαστήριο ένα οργανισμό που δεν έχει προγόνους. Η δημιουργία της ζωής έπαψε να είναι το μονοπώλιο ενός υπέρτατου όντος. Και αυτό το πολύ σημαντικό πείραμα με μια μονοκονδυλιά διαγράφει όλες τις χαριτωμένες ανοησίες περί «μυστήριου της ζωής», «ψυχής», «δημιουργού» κλπ. 



Με άλλα λόγια και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, η ανακάλυψη αυτή διαγράφει ολόκληρη τη τεχνογνωσία, πάνω στην οποία βασίζεται η απασχόληση και οι προσλήψεις των κληρικών στο δημόσιο. Οπότε φυσικά δημιουργείται ένα θέμα με τη συνεχιζόμενη παραμονή τους και την αμοιβή τους από τα χρήματα των φορολογουμένων.


Θα πρέπει να τονισθεί εδώ ότι το παραπάνω επιχείρημα δεν έχει τίποτα το κοινό με το γνωστό επιχείρημα περί διαχωρισμού «κράτους και εκκλησίας». Το επιχείρημα εδώ είναι πολύ απλά ότι η επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στους κλάδους ιδιαίτερα της μοριακής συνθετικής και εξελικτικής βιολογίας, με αποκορύφωμα το πείραμα της προηγούμενης εβδομάδας, αφαιρούν πλέον κάθε υπόσταση σε οποιαδήποτε κοσμοαντίληψη που βασίζεται σε θρησκευτικά "πιστεύω". Σήμερα η τεχνογνωσία των κληρικών είναι ανάλογη με αυτήν των αλχημιστών η των χαρτοριχτρών. Και στο βαθμό που το δημόσιο δεν προσλαμβάνει (ακόμα τουλάχιστον…) αλχημιστές και χαρτορίχτρες, είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κάνεις γιατί προσλαμβάνει κληρικούς.

Είναι ενδιαφέρον ότι στην Ελλάδα το πείραμα της δημιουργίας ζωής, πέρα από μερικές αναφορές από ορισμένους χαζοχαρούμενους τηλεπαρουσιαστές αναφορικά με τους «κινδύνους» δημιουργίας ενός νέου «Φρανκεσταιν»(!), δεν πήρε την πολιτική έκταση την οποία θα ανέμενε κανείς. Συγκριμένα κανείς από τους πολιτικούς η τα κόμματα π.χ. δεν έθεσε το ερώτημα, αν μετά από όλα αυτά συνεχίζει να δικαιολογείται η παρουσία τους στις εκδηλώσεις για την «θαυματουργό» εικόνα της Τήνου τον Αύγουστο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εδώ είναι η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς που κάποτε βρισκόταν στην πρωτοπορία της ταύτισης με τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Η εκκωφαντική αυτή σιγή αποτελεί μια ακόμη μαρτυρία για τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στον χώρο αυτό τα τελευταία έτη. Ένα τμήμα της αριστεράς (που χονδρικά καλύπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) σήμερα είναι το φερέφωνο του σκοταδισμού στις επιθέσεις εναντίον της επιστήμης («μεταλλαγμένα», πυρηνική ενέργεια, συνθετική βιολογία, Διαφωτισμός κλπ). Ένα άλλο τμήμα της Αριστεράς (που χοντρικά καλύπτεται από το ΚΚΕ) έχει πλέον υιοθετήσει ευθέως την θρησκεία στο βαθμό που πιστεύει ότι η «λαϊκότητα» του θρησκευτικού φαινομένου αποτελεί το καλύτερο ανάχωμα στο «ιμπεριαλισμό« και στη «Νέα Τάξη».

Όπως γράφει ο Νόαμ Τσόμσκι: «Παλαιότερα οι αριστεροί επιστήμονες (και όχι μόνο αυτοί!)προσπαθούσαν να διαφωτίσουν τους φτωχούς καθώς και την εργατική τάξη για τα επιτεύγματα της επιστήμης. Σήμερα αυτό δεν ισχύει. Μου φαίνεται απίστευτο ότι οι σημερινοί απόγονοι της Αριστεράς προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους καταπιεσμένους όχι μόνο την χαρά της κατανόησης και της διαίσθησης, αλλά επίσης και τα εργαλεία της χειραφέτησης τους πληροφορώντας μας ότι “η ατζέντα του Διαφωτισμού” είναι νεκρή, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε “τις ψευδαισθήσεις του ορθολογισμού”».

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Dear Mrs Θαμάρ...

Το βρήκα στον ΑΘΡΗΣΚΟ και πολύ χάρηκα και εμουγκάνισα ικανοποιημένο που ο Τσάκαλος και ο Μουστάκης γλώσσευαν τη μπέρδα τους διαρκώς και ψάχνανε απεγνωσμένα να βρουν μια Θάμαρ-όχι-εκείνη-αλλά-άλλη...





Βαρύ φορτίο η παλαιά διαΦρίκη...

...dizzy and confused...


Έφοδος του ΣΔΟΕ στη Siemens και εξονυχιστικός έλεγχος των βιβλίων της... ΤΩΡΑ το θυμήθηκαν???
Εισαγγελική απαγόρευση της εξόδου του κου Μαντέλη από τη χώρα… είναι ο κος Μαντέλης στη χώρα;
Κύριε Σημίτη δεν γνωρίζατε τίποτα, ούτε για τα Greek Statistics, ούτε για τις μίζες Τσουκάτου – Μαντέλη, ούτε για το party των Ολυμπιακών έργων, ούτε για το χρηματιστήριο;   Μα μπορεί να είστε τόσο αγαθιάρης, πρωθυπουργός άνθρωπος; Και καλά, εσείς μπορεί να έχετε το ακαταλόγιστο, τα στελέχια και οι ψηφοφόροι σας όμως;...σας βόλεψα, έτσι;  
Τι είπες Λούκα; Ένα με δύο τοις εκατό κάτω οι τιμές στα ράφια; ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!! Με ΑΕΠ, ανάπτυξη, μισθούς και συντάξεις 30% κάτω, έ! άντε κατούρα τα ποδάρια σου παραπέρα, γελοίε δημοσιοκάφρε που βγάζεις τέτοια είδηση…!  






...και για να μη ξεχνιόμαστε…
Η μισθοδοσία του ιερατείου (κοντά 250.000.000 υρώ το χρόνο) να περάσει στο ποίμνιο. Για τον απλό λόγο ότι η σωτηρία της ψυχής τους δεν είναι υποχρεωτική για όλους μας.
Εφόσον το ιερατείο από την περιουσία του δεν τσακίζει υρώπουλο για το «κοινωνικό έργο» του, ή να φορολογηθεί σαν κανονικός κερδοσκοπικός οργανισμός ή να κατασχεθεί η περιουσία του.
GΑΠάκο μου, περί ορέξεως ποντικοκούραδα… αλλά ξέχασα, εσύ και η κυβερνησούλα σου παίζετε με τα κουβαδάκια σας λίγο παραπέρα, όσο η τρόικα διαφεντεύει το μαγαζί...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Τα ίδια Μαντελάκι μου...

Εξοχότατε κύριε Μαντέλη, πρώην Υπουργέ της Ορθόδοξης Δαιμονοκρατίας του ΝεοΕΛλαδιστάν

Παραδεχθήκατε ότι λάβατε χορηγία 200.000,- μάρκων από την Siemens και χορηγία 250.000,- μάρκων επίσης, υπό αγνώστου σε εσάς χορηγού. 

Η μηρυκαστική μας λογική λέει ότι εάν μπουν στο λογαριασμό μας έστω και 250 δουβλεοζόνια, άσπρα, δραχμές, γρόσια ή ακόμα και ρουπίες Ινδίας, θα λυσσάξουμε να βρούμε (εμείς οι ίδιοι) πούθε ξεκάμπισαν, μη και ήρθαν απ' το καρτέλ της κοκαΐνης κατά λάθον και πάμε ολοσούμπιτοι εις την στενή με συνοπτικές διαδικασίες και δεν παραγράφεται το γαμημένο κι άντε ν' αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας... 

Επίσης, επειδή και τα διακόσια χιλιάρικα αλλά και τα διακόσια πενήντα χιλιάρικα, οι χορηγοί σας και οι πολιτικοί σας φίλοι, τα μετακύλησαν σε μας λόγω κάποιων υπογραφών σας... 

Επίσης, επειδή φυλακή δεν πρόκειται να πάτε λόγω της ισονομίας που απολαμβάνετε... 

Μήπως -λέω, μήπως- θα ήταν πιο τίμιο και ηθικό, να καταθέτατε το αντίτιμο των 450.000,- μάρκων στο λογαριασμό της ξεφτίλας του Πετσάλνικου, ΠΡΙΝ την ομολογία σας; Έτσι, μπας και ο λογαριασμός εξυπηρετήσει σε κάτι πέρα από την απόλυτη ξεφτίλα;

Σας εύχομαι καλό βράδυ και ύπνον ελαφρύ!  

Ποιος παίρνει σειρά τώρα;;;     

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

OPA!

Νεάντερνταλ!!!

Ποιοι φάγανε τα λεφτά;


Ορίστε ποιοι φάγανε τα λεφτά, και πότε τα φάγανε, και  πως τα φάγανε. 
Με τα ονοματεπώνυμά τους, τις  διευθύνσεις τους, τα ΦΕΚ τους, τις υπουργικές τους αποφάσεις, τα πάντα όλα.
Δράμα εις πράξεις τέσσαρας, από τον Έρμιππο.

Εδώ καμιά εξεταστική δεν προβλέπεται;;; 
Αλλά και συ βρε Μαριλίζα μου, ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου υπέγραφες αυτό που σε κάνει ως Υπουργό να απορείς και να εξανίστασαι; 


Update: ...λίγο ψάξιμο στα ΦΕΚ!!! 

κι άλλο update: ...Αβραμοπουλικόν!!!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Διάπσεφσις epistemonique!

Έγραψε το ΚΕΝΤΡΙ:

Σήμερα που είναι του Αγίου Πνεύματος δεν κρατήθηκα και πάλι μου 'ρθαν στο μυαλό παράξενες σκέψεις, σχετικά με το πνεύμα, τους ανθρώπους του πνεύματος, την αγιότητα, κτλπ, κτλπ, κτλπ...
Ξέρω ότι πάλι κακός θα γίνω και θα πάρω ένα σωρό mails, που θα με λούζουν πατόκορφα, αλλά δεν αντέχω στον πειρασμό. Θα το κάνω το black humor μου και σ' όποιον αρέσει!!!
Λοιπόν, πιστεύω ότι αυτή η φωτογραφία πρέπει να καθιερωθεί σαν το σήμα κατατεθέν του πνεύματος, γιατί δείχνει πώς τρεις διαφορετικοί άνθρωποι-εκπρόσωποι διαφορετικών τάσεων κουλτούρας και πνεύματος αλληλοστηρίζονται σε μια συνεχή προσπάθεια για βάθεμα και πλάτεμα της αλληλοκατανόησης και της διαχρονικής φιλίας!!!
Από τη μια ο Ταγίπ, εκπρόσωπος της Ανατολής, που κατορθώνει να εμφανίζεται σαν φύλακας και προστάτης της σύνθεσης του ορθόδοξου ισλαμισμού με τον ανορθόδοξο κεμαλισμό...
Στη μέση ο Μίκης, εκπρόσωπος παλιότερα ενός λαού και τα τελευταία χρόνια του εαυτού του, που κατόρθωσε να πολεμήσει το σύστημα με το να γίνει αναπόσπαστο τμήμα του...
Στην άλλη άκρη ο Γιωργάκης, εκπρόσωπος της Δύσης, που μετά από δεκαετίες συμμετοχής σε κυβερνήσεις σε θέσεις εξουσίας και διαμόρφωσης πολιτικής, εμφανίζεται σα να ήρθε από το πουθενά και αφού καθαγιάστηκε στην κολυμπήθρα της κάλπης, βούτηξε στα Σόδομα και στα Γόμορρα της τρόικας, αποδεικνύοντας ότι το Καλό και το Κακό συνυπάρχουν...
Και όλοι αυτοί μαζί, σφιχτοπιασμένοι από το χεράκι, αλληλοβασταζόμενοι σ' αυτή την άκρη της ευρωπαϊκής διανόησης, που ονομάζεται αιγαιοπελαγίτικος αχταρμάς...
Και στο background, για να μην ξεχνιόμαστε, το τέλειο φόντο, το διαχρονικό άλλοθι, η νεοελληνική καραμέλα μιας κληρονομιάς που ποτέ δεν μας άξιζε, γιατί περισσότερο σαν Τουρκόσποροι -με μπολιασμένα τα 400 χρόνια στο DNA μας- μοιάζουμε, παρά σαν συνεχιστές του αρχαιοελληνικού πνεύματος...
Φωτισμένος ο ιερός βράχος, αλλά παρά την ιερότητά του και την προαιώνια πνευματικότητά του, το Άγιο Πνεύμα είναι άφαντο...
Μάλλον θα το έδιωξαν οι καταληψίες του ΠΑΜΕ!!!

Πολύ πνεύμα πλάκωσε αδέρφια, δεν έχει θέση για μένα εδώ πέρα, πάω λοιπόν να κάτσω λίγο παραπέρα, κάτω από κανά υπόστεγο, γιατί από αυτά τα πνεύματα, που μου παρουσιάζονται "εν είδη περιστεράς", δεν έχω να περιμένω καμιά επιφοίτηση, αλλά μόνο κουτσουλιές...

Το Πριγκηπάτο, αφού ανέλυσε τη φωτό με την τελευταία λέξη της Kirlian Photography Science που αναπτύσσει στο δίκτυο των κρυφών του ερευνητικών εργαστηρίων μυστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, διαψεύδει τον ισχυρισμό του ΚΕΝΤΡΙού:
Ούτε καν κουτσουλιές… μόνο πομφόλυγες βρήκαμε! 

Ιδού!




Κύριε Παράκλητε, Χρόνια σας πολλά!


Πάρτ ά : IDS (Intelligent Design Section)
Στοιχεία για τον κύριο Παράκλητο έχουμε ελάχιστα. Πρωτομαθαίνουμε γι αυτόν κατά την Ύστερη  Ιουρασική Περίοδο, οπότε και  εμφανίζεται στην ανάγλυφη αγιογραφία της εποχής υπό τη μορφή του Tyrannosaurus Rex.
Σήμερα τον γνωρίζουμε ως πτηνόμορφη θεϊκή συνιστώσα. Η παρθενική του εμφάνιση έγινε στα βαφτίσια κάποιου Εμμανουήλ Τζήζας του Γιαχβέ, επιπλοποιού αγνώστων λοιπών στοιχείων και άνευ ΑΦΜ, από κάποιο Γιοχαναάν (όχι εκείνου του γκάου με τα εξάρια, τους ιππότες, τις σάλπιγγες και τις σφραγίδες αλλά κάποιου άλλου) στον ποταμό Ιορδάνη.
Κατ’ αρχήν εθεωρήθη ως περιστροφική αντλία κολοσσιαίας ισχύος καθότι ανέστρεψε, λέει, τον ρουν του ποταμού κατά τα ανάντη. Κατόπιν εξαντλητικών θεολογικών ερευνών,  πειραμάτων και δια της θεοπνευστικής μεθόδου διασταυρώσεως και ελέγχου των δεδομένων, το φαινόμενο απεδόθη εις Γιαχβεϊκήν θαυματουργίαν, οπότε από πουλί-αντλία αναβαθμίστηκε σε πουλί-θεός.
Δεν είμαστε σε θέση να τεκμηριώσουμε πλήρως το εάν η μετεξέλιξή του από τυραννόσαυρο  σε πουλί-θεό έγινε θαυματουργικά από τον Γιαχβέ κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού του Νώε ή μέσα από τη διαδικασία της Εξέλιξης των ειδών μέσω της Φυσικής Επιλογής. Επειδή όμως σήμερα ο Γιαχβέ είναι θεός ενώ ο Charles Darwin νεκρός, εικάζουμε το πρώτο.  
Έκτοτε εμφανίστηκε πολλάκις φοράκις και συχνάκις θριαμβευτικά, προσφάτως όμως καθυστερεί χαρακτηριστικά και έχει γίνει ακριβοθώρητος. Μόνο στο κεφάλι πολιτικού προσώπου της Ορθόδοξης Δαιμονοκρατίας του ΝεοΕΛλαδιστάν έχει εντοπιστεί τρις, αλλά το πρόσωπο αυτό καθ’ αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τις επιφωτιστικές ικανότητες του κυρίου Παράκλητου.

Πάρτ βού : IQS (Intelligence Quotient Section)

Σήμερα εορτάζουμε την γλωσσοφλογοβόλον πλευράν του πτηνόμορφου κυρίου Παράκλητου, όταν δηλαδή εξαπέλυσε πύρινες γλώσσες επί των κεφαλών δέκα αγράμματων αλιέων και ενός φορατζή. Αυθωρί και παραχρήμα οι ως άνω εγινήκαν κοινωνιολόγοι, φιλοσόφοι, ιατροί, δικηγόροι, μαθηματικοί, φυσιογνώσται, φυσικοί τε χημικοί και βιολόγοι, γεωπόνοι και λοιποί επιστημόνοι, σκορπίζοντας άπαξ δια παντός τας αθλίας πλάνας ότι θεμελιωταί της επιστήμης ήτο κάποιοι βδελυροί Εθνικοί…     
Δι αυτά και άλλα πολλά, σήμερις αργούν οι κάτοχοι ακαδημαϊκών τίτλων και οι δημόσιοι υπάλληλοι ασχέτως τίτλων. 
  
Τελικά το άγιο πνεύμα που για να πάμε στο παράδεισο, όχι μόνο δεν πρέπει να το  βλασφημήσουμε (να το αρνηθούμε δλδ), αλλά και να δεχθούμε να μας κατακλύσει, δεν είναι παρά εκείνο το πράμα που πρέπει να αντικαταστήσει πλήρως τη βρωμερή μας πνευματικότητα. 
Κυριότερο εμπόδιο σε αυτό είναι η νοημοσύνη, η τάση για αμφισβήτηση, η ανάγκη τεκμηρίωσης, ο ορθολογισμός και η κριτική σκέψη. Αρκεί, λοιπόν, να παρακάμψουμε αυτές τις υπορουτίνες και σωθήκαμε! Αν, μάλιστα, τις αφαιρέσουμε τελείως από το λογισμικό μας, μπορεί και να προαχθούμε σε αντιπροσώπους του επί της γης…
 
Δια την περαιτέρω μελέτη του θέματος διαβάστε την all time classic συνοπτική διατριβή του Διαγόρα τον Μήλιου
Αφού απομακρύνετε από κοντά σας κάθε αιχμηρό  αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοφλεβοτομή, μπορείτε να χορτάσετε ακατάσχετη παππαροθεολογία επ’ αυτού, αλλά με δική σας ευθύνη
Τέλος, μια πιο ψύχραιμη και αρκούντως εμπεριστατωμένη παρουσίαση του μυστηριώδους και μυστηριακού κυρίου Παρακλήτου, κάματε κλίκ εδώ.







Πάρτ γού : IBS (Intelligence Burning down the Brain Section)
Ελέγξτε την επιφοιτητικότητα του κυρίου Παράκλητου στη νοημοσύνη σας με ένα απλό testάκι.
[1] Παρατηρείστε τις πιο κάτω εικόνες και βρείτε τις διαφορές:

(α) Καμία σχέση 
(β) Ο ένας φοράει σαρίκι και είναι κάτω από αψίδα, ο άλλος φοράει κορώνα και δεν έχει αψίδα
(γ) Καμία διαφορά

[2] Παρατηρείστε την φωτογραφία και εντοπίστε τον κύριο Παράκλητο:

(α) Είναι παντού
(β) Στη κόκκινη φούντα, επάνω αριστερά.
(γ) Δεν είναι πουθενά

[3] Είναι ο κατωτέρω εικονιζόμενος κύριος Ονούφριος, έμπλεος του κυρίου Παρακλήτου;

(α) Καργαρισμένος, τίγκα και άλλο δεν παίρνει
(β) Μόνον Κύριος οίδεν και άγνωσται αι βουλαί Του
(γ) Ούτε τα περιστέρια τον πλησιάζουν έτσι που είναι.

[4] Τι διακρίνετε στη πιο κάτω εικόνα:

(α) Την Αγίαν και Ομοούσιον και Αδιαίρετον Τριάδα.
(β) Ο Ιησούς πάτησε κατά λάθος πάνω στη Μέρκελ και κόπηκε
(γ) Κάποιο αγγελάκι δεν χρησιμοποιεί υποαλλεργικό αποσμητικό και ερεθίστηκε η μασχάλη του.


ΥΓ: Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του testακίου, προσεχώς...

Ζωή από το τίποτα και το Μέγα Τίποτα...



Αυτό το "ζωή από το τίποτα" και τις ακατάσχετες παπαρολογίες, μπουρδολογίες και αμπελοφιλοσοφίες που ακούω από τους αμόρφωτους δημοσιοκάφρους της τηλοψίας μου γυρνάνε τ' άντερο, και τό 'χω και μακρύ, το άμοιρο μηρυκαστικό... 
Όσοι έλαχε να έχουμε ένα ακαδημαϊκό πέρασμα από την πάλαι ποτέ Ανωτάτη Γεωπονική, σε μια εποχή που το σύγγραμμα της Φυσιολογίας Φυτών αινούσε τη Σοφία εν ήι τα πάντα εποίησεν και η αναφορά στο Δαρβίνο δεν ήταν παρά δύο ή τρεις γραμμές (μιλάμε για early eighties), μπορεί να μη μάθαμε να ξεχωρίζουμε τον δάκο και τη μουχρίτσα με τη μισή πρώτη ματιά, μάθαμε όμως να σκεφτόμαστε "κάπως"... δηλαδή το πως πάνω-κάτω δουλεύουν τα πράματα στον μάταιο τούτο κόσμο που ζούμε και βάσει αυτών να πορευόμαστε.
Άμα, δηλαδής, στη μηκοτομή μας έβγαινε η πιεζομετρική στο θεό δε μας έφταιγε ούτε ο Bernoulli, ούτε ο Darcy ούτε το κομπιουτεράκι μας κι ούτε ο Μεγαλοδύναμος θα έκανε το θάμα Του και δε θά 'σπαγε ο σωλήνας, γιατί απλά ποτέ δεν το έκανε... αλλιώς δουλεύανε τα πράματα: Κάτι μας είχε ξεφύγει στα δεδομένα ή κάπως αλλιώς θα δουλεύαμε με τα υψόμετρα αλλά ουδεπόποτε με ταπεινότητα, νηστεία και προσευχή δεν ταπεινώνεται η πίεση στους κλειστούς αγωγούς. Αυτό μάθαμε!   
 
Κάθε Επιστημονικό επίτευγμα είναι εκ προοιμίου μια πανανθρώπινη κατάκτηση
Η χρήση του είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρόχειρα, επιπόλαια και αλόγιστα με τραγικές συνέπειες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κακή πρόθεση και για κακό σκοπό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τίμια και ηθικά και να καλυτερεύσει τη ζωή μας.
Ο έλεγχος της χρήσης του, καλής ή κακής, είναι θέμα ελέγχου της κοινωνίας επάνω στον χρήστη. Εάν η κοινωνία δεν μπορεί ή δεν αφήνεται να ελέγξει τον χρήστη, ΔΕΝ είναι πρόβλημα της Επιστήμης και της Έρευνας, αλλά πρόβλημα της κοινωνίας της ίδιας.
Κλασσικό παράδειγμα: Για να αποτραπεί το δικαίωμα-καθήκον της κοινωνίας να ελέγξει τον χρήστη, κατηγορείται / ενοχοποιείται / λοιδορείται / δαιμονοποιείται η Επιστήμη, η έρευνα και ο ερευνητής, με πρωτομάστορα, βεβαίως-βεβαίως, τα ιερατεία. Το Βατικανό έσυρε πρώτο το χορό και ακολουθεί και το δικό μας οσονούπω.

Εν τέλει, για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι όσο απίστευτα α-πίθανη μπορεί να φαίνεται η τυχαία σύνθεση ενός ζώντος αυτοαναπαραγόμενου οργανισμού, είναι απείρως πιθανότερη από να τον δημιούργησε ένας οποιοσδήποτε γιαχβέ από το τίποτα
Το μόνο που γεννιέται από το τίποτα είναι το  Μέγα Τίποτα, δηλαδή η συμπαθής τάξη των επουράνιων φανταστικών φίλων που από το αρχικό τίποτα έπλασαν τον κόσμο του τίποτα και όχι τον δικό μας τον κόσμο, αυτόν που ζούμε, τον πραγματικό, γιατί ο πραγματικός κόσμος δεν έγινε απ' το τίποτα, άρα το Μεγάλο Τίποτα είναι ο Δημιουργός του Απολύτως Τίποτα

Γι αυτό και οι αντιπρόσωποί τους επί της γης δεν κάνουν απολύτως τίποτα χρήσιμο στη ζωή τους.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

The History of God, από την Karen Armstrong



Μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία:
"Η Ιστορία του Θεού", 
"Εν Αρχή", 
"Ο Εμπόλεμος Θεός" (και τα τρία από τις εκδόσεις Φιλίστωρ), 
"Σύντομη Ιστορία του Μύθου" (εκδ. Ωκεανίδα) και 
"Βίβλος" (εκδ. Ελληνικά Γράμματα)

A voice of Reason from a Country crippled by faith





Freethinking Lebanon, ένα αθεϊστικό blog από τον σφαγιασμένο από τις θρησκείες Λίβανο…
 

Η είσπραξη της ημέρας και η κ. Morgan κεράσι.


Η σημερινή (μέχρι τώρα) είσπραξη του Πριγκιπάτου είναι μόνο 315,810 δολάρια από μία κάρτα ΑΤΜ από τον ΟΗΕ και 3.000.000 δολάρια από τη Chevron… αναδουλειές, κρίση, δε βαριέσαι, το σανό μας νά ‘χουμε κι όλα τα’ άλλα θα σιάξουν!


Ευτυχώς ο αυτόματος μεταφραστής της Chevron είναι lousy και μας χαρίζει λίγα χαμογελάκια, μέρες που είναι…


From: CHEVRON TEXACO OIL COMPANY [mailto:chevtex500@web.de]
Sent: Thursday, May 20, 2010 1:47 AM
To: chevtex500@web.de
Subject: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Chevron Texaco Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου εταιρεία έχει απονεμηθεί σας το ποσό των 3.000.000,00 USD $ (τρία εκατομμύρια δολάρια) μόνο σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση έχει κερδίσει.

Πρέπει να επικοινωνήσετε με αξιώσεις τον εκπρόσωπό σας με το email παρακάτω


Dr Ray newton

Email: dr.raynewton@gmail.com

Θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία γέννησης, επάγγελμα, αριθμός τηλεφώνου και την εθνικότητα σας.


Πώς να πάρει το ταμείο σας από $ 3,000,000.00 USD


διεθνής εμπειρογνώμονας διανομής μας θα αποφέρει το ταμείο σας (αποστολή) στη διεύθυνση του σπιτιού σας στη χώρα σας.


Σημείωση: Μην απαντάτε σε αυτό το email. Θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Dr Ray Νιούτον με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (
dr.raynewton@gmail.com).Παρακαλούμε, αν μπορείτε να γράψετε και να καταλάβουν καλά αγγλικά, απάντηση στον Δρ Ray Newton με την αγγλική γλώσσα.

Η κ. Morgan κεράσι.


NEU: WEB.DE DSL für 19,99 EUR/mtl. und ohne Mindest-Laufzeit!

http://produkte.web.de/go/02/


No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 9.0.819 / Virus Database: 271.1.1/2884 - Release Date: 05/19/10 21:26:00

Άχ κ. Morgan κεράσι μου… εδώ στο ΝεοΕΛλαδιστάν, τέτοιες εποχές, κρατάμε μικρά καλάθια, αλλά από κεράσια γιόκ!

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Είμαι ο Εκλεκτός του Θεού…


…κοτζαμάν Επίσκοπος το επιβεβαιώνει!!!

Η γραμματοθυρίδα μου συνεχώς ταλαιπωρείται από τα μυθώδη ποσά που κερδίζω αδιαλείπτως από την Google, την Microsoft, την Western Union, την TOYOTA και πλήθος άλλων πολυεθνικών, των οποίων το παγκόσμιο marketing, μη σας πω κι ο Καπιταλισμός ολόκληρος μαζί του, θα καταρρεύσει εάν δεν προωθήσουν τη πραμάτεια τους μέσα από τα δισεκατομμύρια δολάρια, ευρά και λίρες Ιγκλατέρρας που έχω κερδίσει μέχρι τώρα.
Από κοντά και διάφορες αναξιοπαθούσες Mrs Gudurgulu, κυρίες late Υπουργού ή late Τραπεζίτου ή late Βιομηχάνου, άπασαι κατοικοεδρεύουσαι εν Υποσαχάριαι Αφρικήι, ή διάφοροι attorneys at law Mr Bahlagaha που ζητούν βοήθεια προκειμένου να ξεπεράσουν μερικά γραφειοκρατικά ψιλιπροβληματάκια και να πάρουν τα μισά χρήματα που τους ανήκουν (τα άλλα μισά είναι η αμοιβή μου για την εξυπηρέτηση).
Αλλά ότι και ο Μεγαλοδύναμος μέσω ενός Επισκόπου του θα μου ζητούσε τέτοια εξυπηρετησούλα, ούτε που το φαντάστηκα ποτέ!!!
Παραθέτω ολόκληρη την Εντολή του Πάνσοφου Δημιουργού μας…
Σταυροκοπηθείτε αλιβάνιστοι! Ο Κύριός σας σας μιλάει!!!
-----Original Message-----
From: BISHOP JOHN GOODMAN [mailto:bishop.johngoodman@btinternet.com]
Sent: Thursday, May 13, 2010 7:39 PM
To: undisclosed recipients:
Subject: From Bishop John Goodman Use This Fund 9M For Charity

Bishop John Goodman.
The Catholic  Church Fellowship;
10251  Surrulere  Avenu'e,
05 Bp 67  Cotonou
Benin Republic.

Blessed One,

You Have Been Choosen by God.

God has Given me a prophetic ministry to release people into their Devine Destiny. I have observed in several occassions things working out for good as people obeyed the instruction given to them from the Word of God The spirit of God  is upon  me for he hath annointed  me to preach  the gospel to the poor ; he hath sent me to preach deliverance  to the captives. You will surely  Confirm this shortly from now pending your positive response .

This Message is in respect to a  American Citizen Mr Coburn H. Bradford, a Vehicle dealer/ Gold  Dealer as well here in Cotonou Benin Republic, who Invested the sum of US$  9,000.000.00 (Nine  Million USD) in a Finance Firm in Cotonou Benin  here , Unfortunately, he died in the  plane crash here in Cotonou Benin Internartional  airport, Including his  wife  all died in that crash.

We now request your co-operation  to claim this fund to be distributed to the Needy/ poor / Mosques and Churches  in your country, as all efforts made
both at the Church here and his Fellow   Citizen American s to locate his
Relatives did not work out. I used to pray for him  and his wife when they were  alive  and they  were  highly committed to God. Honestly. He was Very Strong in the Lord. Part of this Us$9M will also be used for Investment in your country  for the poor people, Under your care and Supervision. He worshipped with us Strongly at the  Church  here in cotonou and as a result we developed  Profound Family relationships. Most of his belongings, were left with us for safe keep, among them, all  his Business registration papers.

Now that we cannot locate any of his relation, God revealed to us after Fervent Prayers and Fasting  that  this Money, US$ 9M MUST be distributed to Charitable homes any where in the world BUT MUST NEVER BE IN BENIN REPUBLIC( I.e  to,Widows ,Motherless babies homes etc ). We are presently looking for a trust worthy person or persons  like you who will claim this fund and distribute it to charitable homes as indicated. Do not Regard this as Just an Ordinary Internet Message please because the Contents  are  Directly from above. It is out of devine Revelation from above  to have this done  for more  Blessings to  the  poor people  and less privilledged/ their welfare through you. He is Compassionate to his children thats why he is a Faithful God.

You can contact me directly by Means of Telephone Call / E-mail, but be sure when this fund finally gets to you, you must use it  accordingly as indicated here in this message.

Send me your (1)Phone Numbers,  2)Your receiving address,  3)Copy of your identification,  4) Your Full names,  5)Your bank receiving information for
fund  transfer to you,  send all   to my email address as;
bishopjohngood@hosanna.net then give me a phone call in confirmation. If you are honest enough to undertake this Honest project, Do Let me know Immediately  and you must witness the goodness of the Lord in your life and entire generation. Immediately this fund is received by you, I will pay a
visit to your country    for evangelism.

While we remain for you in fervent Prayers which can crush every obstacle in one's life.  Being a Bishop, I cannot come up for a  for a claim but will give you all the required Support to see to your claim a success since  you would be using this fund for the less Privileged in Your Country as indicated.  NO RISK AT ALL. Give this Message due consideration and see the Good and able hand work of God into your life .

Be  sure you are Honest before coming to me  for this purpose. Be Blessed as  you come to me  Honestly by return email/ phone calls.  Do not attach any error to this message please, it is not ordinary. God Knows why he choose you. Your Immediate response is required  as  you receive this message .

Bishop John Goodman.
PHD, RS, Dip TH.
Tele: 00 229 99 75 67 28
         
God is not  a man that he should lie  neither the son of man that he should repent;  hath  he said, and  shall he not do it? Or hath he spoken, and shall  he  not make it good; nahum 23 ;19. Yea I have spoken it, I will also bring it to pass, I have purposed it, I will also do it. He will fulfill the desire of them that fear him; he also will hear their cry and will save them Psalm 145. 18 - 19."

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 9.0.819 / Virus Database: 271.1.1/2869 - Release Date: 05/13/10 09:26:00



Ξανασταυρoκοπηθείτε!

ΥΓ: Δεν το μεταφράζω στα ΝεοΕΛλαδιστανικά, γιατί δεν θα προλάβω την Θεία Λειτουργία… να Τον ευχαριστήσω που με επέλεξε και να Τον συγχαρώ για την σοφή Του επιλογή…
ΥΓ2: Λέτε να τσιμπήσουν στον οοδέγκρ???