Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Καύση Νεκρών και στρίβειν δι’ ειδικών περιπτώσεων…



Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εισηγήθηκε το θέμα «Αποτέφρωση νεκρών. Πρόκληση Ποιμαντικής ευθύνης και μαρτυρίας». Ακολούθησε ευρεία συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες τάδε και τάδε και τάδε...
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά το πέρας των τοποθετήσεων των Ιεραρχών αποφάσισε ότι εμμένει στην προηγουμένη Απόφασή Της σύμφωνα με την οποία :
«1. Γιά τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η Εκκλησία γνωρίζει και συνιστά ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή σύμφωνα με την αγία Διδασκαλία Της και την από αιώνων Παράδοσή Της.
2. Η Εκκλησία μας δεν έχει αντίρρηση για την καύση των νεκρών για τους ετεροδόξους και ετεροθρήσκους».[1]
Επιπλέον συμπλήρωσε ότι για ειδικές περιπτώσεις του προβλήματος της καύσεως των νεκρών αποφασίσθηκε όπως έκαστος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών κρίνει και αποφασίζει κατά την ποιμαντική κρίση του, στην Επαρχία του. Για να διευκολύνει δε τους Αρχιερείς απεφάσισε όπως ειδική ολιγομελής Επιτροπή Ιεραρχών καθορίσει τα βασικά κριτήρια, που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη, κατά την αντιμετώπιση των ειδικών περιπτώσεων, τα οποία θα συζητηθούν στην επόμενη Ιεραρχία.

Αδημονούμε δια τα κριτήρια της ολιγομελούς Επιτροπής…
[1] Και ποιός σας ρωτάει εσάς μπρέ πολυχρονεμένοι μας εηφέντηδες αν έχετε αντίρρηση ή όχι να καίγονται οι "ετερόδοξοι" και οι "ετερόθρησκοι"; Το ότι βαυκαλίζεστε ότι ζείτε στη παλιά καλή εποχή του σουλτάνου και διαχειρίζεστε το οικοπεδάκι κατα το δοκούν, γραφικούς σας κάνει...  


1 σχόλιο:

  1. 29 τραγόπαπες συνιστούν κηδεία στο μαγαζί "η θεία χάρις(tm)".
    Άντε γιατί πρέπει να βγάλουν και τα έξοδα του Παντός Καιρού Γιαχσούς & Θεός Α.Ε. μιας και κάθε χρόνο έχουν 2 θεατρικές παραστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή