Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κύριε Παράκλητε, Χρόνια σας πολλά!


Πάρτ ά : IDS (Intelligent Design Section)
Στοιχεία για τον κύριο Παράκλητο έχουμε ελάχιστα. Πρωτομαθαίνουμε γι αυτόν κατά την Ύστερη  Ιουρασική Περίοδο, οπότε και  εμφανίζεται στην ανάγλυφη αγιογραφία της εποχής υπό τη μορφή του Tyrannosaurus Rex.
Σήμερα τον γνωρίζουμε ως πτηνόμορφη θεϊκή συνιστώσα. Η παρθενική του εμφάνιση έγινε στα βαφτίσια κάποιου Εμμανουήλ Τζήζας του Γιαχβέ, επιπλοποιού αγνώστων λοιπών στοιχείων και άνευ ΑΦΜ, από κάποιο Γιοχαναάν (όχι εκείνου του γκάου με τα εξάρια, τους ιππότες, τις σάλπιγγες και τις σφραγίδες αλλά κάποιου άλλου) στον ποταμό Ιορδάνη.
Κατ’ αρχήν εθεωρήθη ως περιστροφική αντλία κολοσσιαίας ισχύος καθότι ανέστρεψε, λέει, τον ρουν του ποταμού κατά τα ανάντη. Κατόπιν εξαντλητικών θεολογικών ερευνών,  πειραμάτων και δια της θεοπνευστικής μεθόδου διασταυρώσεως και ελέγχου των δεδομένων, το φαινόμενο απεδόθη εις Γιαχβεϊκήν θαυματουργίαν, οπότε από πουλί-αντλία αναβαθμίστηκε σε πουλί-θεός.
Δεν είμαστε σε θέση να τεκμηριώσουμε πλήρως το εάν η μετεξέλιξή του από τυραννόσαυρο  σε πουλί-θεό έγινε θαυματουργικά από τον Γιαχβέ κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού του Νώε ή μέσα από τη διαδικασία της Εξέλιξης των ειδών μέσω της Φυσικής Επιλογής. Επειδή όμως σήμερα ο Γιαχβέ είναι θεός ενώ ο Charles Darwin νεκρός, εικάζουμε το πρώτο.  
Έκτοτε εμφανίστηκε πολλάκις φοράκις και συχνάκις θριαμβευτικά, προσφάτως όμως καθυστερεί χαρακτηριστικά και έχει γίνει ακριβοθώρητος. Μόνο στο κεφάλι πολιτικού προσώπου της Ορθόδοξης Δαιμονοκρατίας του ΝεοΕΛλαδιστάν έχει εντοπιστεί τρις, αλλά το πρόσωπο αυτό καθ’ αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τις επιφωτιστικές ικανότητες του κυρίου Παράκλητου.

Πάρτ βού : IQS (Intelligence Quotient Section)

Σήμερα εορτάζουμε την γλωσσοφλογοβόλον πλευράν του πτηνόμορφου κυρίου Παράκλητου, όταν δηλαδή εξαπέλυσε πύρινες γλώσσες επί των κεφαλών δέκα αγράμματων αλιέων και ενός φορατζή. Αυθωρί και παραχρήμα οι ως άνω εγινήκαν κοινωνιολόγοι, φιλοσόφοι, ιατροί, δικηγόροι, μαθηματικοί, φυσιογνώσται, φυσικοί τε χημικοί και βιολόγοι, γεωπόνοι και λοιποί επιστημόνοι, σκορπίζοντας άπαξ δια παντός τας αθλίας πλάνας ότι θεμελιωταί της επιστήμης ήτο κάποιοι βδελυροί Εθνικοί…     
Δι αυτά και άλλα πολλά, σήμερις αργούν οι κάτοχοι ακαδημαϊκών τίτλων και οι δημόσιοι υπάλληλοι ασχέτως τίτλων. 
  
Τελικά το άγιο πνεύμα που για να πάμε στο παράδεισο, όχι μόνο δεν πρέπει να το  βλασφημήσουμε (να το αρνηθούμε δλδ), αλλά και να δεχθούμε να μας κατακλύσει, δεν είναι παρά εκείνο το πράμα που πρέπει να αντικαταστήσει πλήρως τη βρωμερή μας πνευματικότητα. 
Κυριότερο εμπόδιο σε αυτό είναι η νοημοσύνη, η τάση για αμφισβήτηση, η ανάγκη τεκμηρίωσης, ο ορθολογισμός και η κριτική σκέψη. Αρκεί, λοιπόν, να παρακάμψουμε αυτές τις υπορουτίνες και σωθήκαμε! Αν, μάλιστα, τις αφαιρέσουμε τελείως από το λογισμικό μας, μπορεί και να προαχθούμε σε αντιπροσώπους του επί της γης…
 
Δια την περαιτέρω μελέτη του θέματος διαβάστε την all time classic συνοπτική διατριβή του Διαγόρα τον Μήλιου
Αφού απομακρύνετε από κοντά σας κάθε αιχμηρό  αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοφλεβοτομή, μπορείτε να χορτάσετε ακατάσχετη παππαροθεολογία επ’ αυτού, αλλά με δική σας ευθύνη
Τέλος, μια πιο ψύχραιμη και αρκούντως εμπεριστατωμένη παρουσίαση του μυστηριώδους και μυστηριακού κυρίου Παρακλήτου, κάματε κλίκ εδώ.







Πάρτ γού : IBS (Intelligence Burning down the Brain Section)
Ελέγξτε την επιφοιτητικότητα του κυρίου Παράκλητου στη νοημοσύνη σας με ένα απλό testάκι.
[1] Παρατηρείστε τις πιο κάτω εικόνες και βρείτε τις διαφορές:

(α) Καμία σχέση 
(β) Ο ένας φοράει σαρίκι και είναι κάτω από αψίδα, ο άλλος φοράει κορώνα και δεν έχει αψίδα
(γ) Καμία διαφορά

[2] Παρατηρείστε την φωτογραφία και εντοπίστε τον κύριο Παράκλητο:

(α) Είναι παντού
(β) Στη κόκκινη φούντα, επάνω αριστερά.
(γ) Δεν είναι πουθενά

[3] Είναι ο κατωτέρω εικονιζόμενος κύριος Ονούφριος, έμπλεος του κυρίου Παρακλήτου;

(α) Καργαρισμένος, τίγκα και άλλο δεν παίρνει
(β) Μόνον Κύριος οίδεν και άγνωσται αι βουλαί Του
(γ) Ούτε τα περιστέρια τον πλησιάζουν έτσι που είναι.

[4] Τι διακρίνετε στη πιο κάτω εικόνα:

(α) Την Αγίαν και Ομοούσιον και Αδιαίρετον Τριάδα.
(β) Ο Ιησούς πάτησε κατά λάθος πάνω στη Μέρκελ και κόπηκε
(γ) Κάποιο αγγελάκι δεν χρησιμοποιεί υποαλλεργικό αποσμητικό και ερεθίστηκε η μασχάλη του.


ΥΓ: Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του testακίου, προσεχώς...

1 σχόλιο: