Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ανάρτηση εις μέρη δύο (σχιζοφρενής).


ΠάΡΤ-Α 
(ήπιο και ήρεμο)

Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ:

Βλαστικά κύτταρα χαρίζουν κίνηση σε παράλυτο πίθηκο

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 

ΚΟΜΠΕ, ΙΑΠΩΝΙΑ Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιο στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι ένας πίθηκος, ο οποίος ήταν παράλυτος από τον λαιμό και κάτω εξαιτίας τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη, επανέκτησε την κινητικότητά του χάρη σε θεραπεία βλαστικών κυττάρων. Τα κύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν συγκεκριμένα κύτταρα iΡS, τα οποία λαμβάνουν τις ιδιότητες των πολυδύναμων εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων έπειτα από παρέμβαση σε ενήλικα κύτταρα του δέρματος. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εισήγαγαν τέσσερα γονίδια σε ανθρώπινα δερματικά κύτταρα με χρήση ενός ιού ως «όχημα» μεταφοράς τους. Τα ενήλικα κύτταρα μετατράπηκαν σε κύτταρα iΡS και στη συνέχεια σε πρόδρομα νευρικά κύτταρα.

Τα πρόδρομα νευρικά κύτταρα μεταμοσχεύθηκαν σε έναν πίθηκο marmoset (μικρό είδος πιθήκου του Νέου Κόσμου) στον οποίο είχε προκληθεί εννέα ημέρες νωρίτερα σοβαρός τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος. Μέσα σε έξι εβδομάδες το ζώο ήταν σε θέση να στέκεται και να περπατά, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Χιντεγιούκι Οκάνο. Ο καθηγητής προσέθεσε ότι είναι σημαντικό πως έπειτα από τρεις μήνες παρακολούθησης δεν εμφανίστηκαν παρενέργειες της θεραπείας, όπως καρκίνος.

Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο με χρήση κυττάρων iΡS σε ένα μεγάλο πρωτεύον θηλαστικό. Επόμενος στόχος των ιαπώνων ειδικών είναι να δημιουργηθούν πιο ασφαλή, καλύτερης ποιότητας, κύτταρα iΡS, έτσι ώστε μελλοντικά η τεχνική να δοκιμαστεί και στον άνθρωπο.

 
Προσωπικά μια τέτοια είδηση με εντυπωσιάζει, γιατί αν έφτασε μια τέτοια μέθοδος να εφαρμόζεται επιτυχώς σε πίθηκο, θέλω να φαντάζομαι ότι είναι προ των πυλών η εφαρμογή της και στον άνθρωπο.
Καλόν είναι όμως να θυμούνται όσοι υποστηρίζουν το ότι «άλλα τα χωράφια της Επιστήμες και άλλα τα χωράφια της θρησκείας», ότι η έρευνα αυτή είναι μεγίστην αμαρτίαν, ισάξια της άμβλωσης, διότι τα βλαστικά κύτταρα έχουν ψυχή που μοιράζει ο πανάγαθος στα ζυγωτά κύτταρα και την ματαπαίρνει πίσω όταν και όπως κρίνει (στο 50% των περιπτώσεων, εντός ολίγων εικοσιτετραώρων).
Όταν με το καλό αυτή η μέθοδος εφαρμοστεί στους ανθρώπους και θα μιλάει όλος ο κόσμος γι αυτή, τότε, κατά την προσφιλή τους τακτική θα εκδώσουν καμμιά χαζή ανακοίνωση που «θα χαιρετίζουν» την ανακάλυψη και θα «ευχαριστούν τον μεγαλοδύναμο που μας έδειξε τον δρόμο», όπως έκανε ο αλήστου μνήμης Παρασκευαΐδης για τη χαρτογράφησιν του ανθρωπίνου γονιδιώματος (όλη η επίσημη μη-παρέμβαση στα χωράφια της Ιατρικής Επιστήμης εδώ)....
Βέβαια, οι διάφορες θρησκόληπτες Κατίνες στις ενορίες που ρωτάνε τον παππά αν επιτρέπεται να βράσουν φακές της οσίας Αφροξυλάνθης της νεομάρτυρος ανήμερα όπως και οι ομόλογές τους στα διαδίχτυα, κατακεραυνώνουν όποιον τολμάει να μιλήσει για μετάγγιση αίματος και δωρεά οργάνων γιατί αυτά «είναι του Διαβόλου». Οι πρώτες ωμά κι οι δεύτερες με το γάντι. Δεν έχετε παρά να περιδιαβείτε τα διάφορα οοδέγρια και τις εγκολπιάδες για να δείτε τους δόκτορες της δεισιδαιμονίας και της ανοησίας σε περισπούδαστες και βαθυστόχαστες αναλύσεις που -επί της ουσίας- αποτρέπουν κάθε σκέψη για όλα αυτά, επικαλούμενοι «ειδικές συνθήκες», «μετά από πολύ σκέψη», «περισσότερη θεολογική έρευνα» και διάφορες άλλες τέτοιες παπαριές.




 ΠάΡΤ-ΒΟΥ 
(ζοχαδιασμένο κι έξαλλο) 

Τέλος πάντων, τι χαζά είν’ αυτά που ασχολούμαι τώρα στο Πάρτ-Α, όταν η τεράστια ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί άμεσα είναι η ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού του ιερατείου (αλήθεια η ΕΤ1 και η ΕΤ3 δεν επαρκούν;). Πάντως φαίνεται ότι οι άνθρακες τους θησαυροφυλακίου επαρκούν για τα 800.000 € το χρόνο που απαιτούνται για τον ραδιοφωνικό του σταθμό…
Από Κρίση που δε σ’ αγγίζει τι σε νοιάζει κι αν καούν οι άλλοι, θα μου πεις…
Εδώ όμως που αγγίζει η Κρίση είναι η … επιχορήγηση του Κράτους προς τα μοναστήρια του Άθωνα!!!
Τώρα μόλις έμαθα ότι κάθε χρόνο πληρώνουμε αυτούς τους «του βίου ναυαγούς, του υψίστου λειτουργούς» με 2.500.000 €…
Ρε σεις, τόσα χρόνια δε μισθοδοτώ μονάχα τον ταλιμπΆνθιμο και τον ιερομπασκινοβλογερά και τον Πειραιώς πουστοφάγο αλλά χαρτζιλικώνω ΚΑΙ τον Εφραίμ και τον Αρσένιο και τα’ άλλα τα παιδιά ρε!!!
Με 2.500.000 € ρε!!!
Κι η θείτσα μου η Στάθω παίρνει 300€ σύνταξη απ’ τον ΟΓΑ μετά από 50 χρόνια χωράφι ρε!!! Και που δεν ξέρει κιόλας αν θα συνεχίσει να τα παίρνει ή θα μπουν στο λογαριασμό του Πετσάλνικου…    
Κι εκεί στο αγιονόρος ανησυχούνε βαθύτατα γιατί δεν πήγαν οι υποτακτικοί να απιθώσουν τα 2.500.000€ ΜΑΣ στα βρωμοπόδαρά ΤΟΥΣ τον Μάιο ως όφειλαν κι έχει μπει Δεκέμβρης κι έχουν μείνει οι δουλειές πίσω…

...τους καθυστερούμε τα λεφτά ρέ!!!

8 σχόλια:

  1. ¨Ελα που δεν σ'άρεσε η είδηση για εκκλησιαστικό σταθμό... Να βλέπεις Άνθιμο και σε ντόλμπυ σαρράουντ. Δηλαδή προτιμάς μόνο από τα ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων;
    Έχω έμπνευση... σκέφτομαι ήδη το πρόγραμμα...
    0800-1000: Λειτουργία
    1000-1200 Η απάντηcιc του Κυρίου (πρωϊνό μαγκαζίνο)
    1200-1400 Λατρεύοντας με τον Άνθιμο
    1400-1600 Επιστημονικαί αναλύσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς
    1600-1700 Χρηματιστήριο
    κλπ, κλπ...

    Παρεμπιπτόντως, αν και δεν συγκράτησα ποια τράπεζα ήταν, με κάτι συγκεκριμένες καταθέσεις θα πηγαίνει ένα ευρώ τη φορά για τα ανθρωπιστικά συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.
    Πάει, αν έπληξε η κρίση και τον εκκλησιαστικό κορβανά τον ήπιαμαν. Δεν έχουν λεφτά ρε, χώνεψέ το επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω, αυτούς πρέπει να τους έχει πιάσει κωλοπιλάλα με την Ιεράν Τηλοψιαν για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι με τόσα άπλυτα που βγαίνουν στη φόρα, καλόν είναι ένα κανάλι θεοσεβούμενο, αφ'ενός η κυρα-Φρόσω να μην βλέπει άλλα κανάλια και κλονίζεται η πίστη της, αφεδύου να έχουν πλήρη προπαγανδιστικό μηχανισμό για το τεραστιομέγιστο έργο που ΘΑ κάνουν όταν ο GΑΠ τους εκχωρήσει ολάκερη τη κοινωνική πολιτική και τα κουτσουροκουτσουρεμένα κονδύλιά της.

    Μήπως εννοείς τη διαφήμιση της ΑΤΕ που έχει λογαριασμό η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ή ΑΠΟΣΤΟΛΗ ή ΑΓΑΠΗ; Τι σου κάνει εντύπωση; Κάρβουνα έχουν στο θησαυροφυλάκιο, όχι ευρά... τα ευρά τα έχουν οι πιστοί. Έχεις δει ποτέ να τσακίζουν σέντς για έργο; Όλα χορηγίες είναι.

    Για ντόλμπυ σαρράουντ και HD Άνθιμο, δεν πολυκαίγομαι κιόλας... Aλλά σε live και με stage diving δε θα τό 'χανα με τίποτα! Θα ήταν ο Μπον Τζόβι του χώρου.

    Στο πρόγραμμα ξέχασες το "ιερές διαδικτυοπλοηγήσεις" με τον Άμπυ Καλαβρύτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξανακούσω τη διαφήμιση και θα σου πω. Πάντως δεν πρόκειται για λογαριασμό "εταιρίας" αν έχει πάρει καλά τ'αφτί μου.

    Ορθή η παρατήρηση περί εκπομπής περί διαδικτύου, αλλά δε νομίζω να το καταφέρει ο Αμβρόσιος (είχε μπει για εγχείριση πρόσφατα στο Μετροπόλιταν -ιδιωτικό και πανάκριβο να υπενθυμήσω που θέλει ιδιωτική ασφάλιση, προφανώς από τίποτε οικονομίες εκτάκτου ανάγκης) οπότε όλο και κάποιον άλλον φέρελπι κρανιοφόρο θα βρούμε.
    Επίσης μπορεί να υπάρξει και εκπομπή real estate εκμεταλλευόμενοι την πολυετή εμπειρία της Μο*νής Βατοπεδίου.

    Και φυσικά, δεν το συζητάω ότι όλο και κάτι ροζ θα μπορεί να μπει μετά τις 12 το βράδυ, εκεί κι αν υπάρχει γνώση επί του θέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρόζ... χμμμμ... Αρκεί να μην είναι εσωτερικές παραγωγές του καναλιού (ανατρίχιασα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω ότι το περί Μετροπόλιταν σου διέφυγε... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουδόλως μου διέφυγε, απλά είπα να κάνω την πάπια γιατί κι εγώ χρησιμοποιώ το εν λόγω ίδρυμα, περαστικός ευτυχώς, δεν έχω χρειαστεί εγκλεισμό. Και είναι ζήτημα επιλογής ποιότητας και συμπεριφοράς προσωπικού και παρεχομένων υπηρεσιών. Και σε διαβεβαιώνω ότι το χέρι μπαίνει βαθιά στη τσέπη...
    Το ζήτημα είναι όμως, ότι δεν είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος που αμείβομαι με 2.500 ευρόπουλα (καθαρά) ανά μήνα επί δεκατέσσερις μήνες το χρόνο, με μερσεντές με οδηγό και σπίτι από την υπηρεσία συν τα τυχερά μου, λ.χ. την αμύθητη περιουσία της θείας της πρώην υπουργού μας Σελήνης της Φωσκολικής "Λάμψεως"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ εργάζεσαι, Μοσχαριότατε, και όντως βάζεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Είχα πάει τις προάλλες να επισκευθώ κολλητό μου που είχε μπει για χειρουργείο και έχω γνώση πόσα δίνει για να τον έχουν στην φθηνή πτέρυγα. Και ο γνωστός μου εργάζεται και ξέρω πολύ καλά ότι τα χρήματα που δίνει τα στερείται από αλλού.

    Ο Άμπυ όμως που ήταν στην πιο βιπ πτέρυγα και που έτυχε να δω λάιβ τσούρμο ολόκληρο τράγων (εκ του αμνός, μην παρεξηγούμαι) να τον επισκέπτονται, τι ακριβώς επαγγέλεται; Και ποιος ο μισθός του που του φτάνει να πληρώνει έναν σκασμό λεφτά; Και γιατί τα πληρώνει στο κάτω-κάτω προκειμένου να απευθυνθεί στους σατανάδες τους επιστήμονες όταν ο ίδιος προπαγανδίζει το δέον της μετά θάνατω ζωής; Μιλάμε ότι εδώ δεν έχω μόνο απορίες οικονομικού περιεχομένου αλλά και φιλοσοφικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποχθονιόταε, ο Άμπυ είναι τρισυπόστατος:

    1) Είναι Αιώνιος, απόγονος των Αποστόλων και με τη Χάριν του Αγίου Πνεύματος (θεοπνευστία), του "Υψίστου λειτουργός" δηλαδής, κάτι υπερκοσμικό και στη σφαίρα του θείου. Αυτό κατ' ουσίαν αφορά το ποίμνιό του που θέλουν να τον ταΐζουν με την εκλεκτότερη αμβροσία, το γλυκύτερο νέκταρ, να του προσφέρουν όμορφες παντούφλες χρυσοκεντημένες από το πιο φίνο μετάξι, να του αφήνουν τις περιουσίες τους για να έχει άμφια των 15.000 ευρώ κλπ. Στη πράξη όμως (πλην του τελευταίου), αυτά του τα εξασφαλίζει το (2)

    2) Είναι δημόσιος Υπάλληλος που προσφέρει στο ποίμνιο την απαραίτητη πνευματική υποδομή, υποστήριξη και ανάπτυξη. Γι αυτό πληρώνεται και αδρά από τον κρατικό κορβανά. Είναι δουλειά που έχει κατοχυρώσει από τον προηγούμενο εργοδότη του, τον πολυχρονεμένο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από το 1827 και μετά, που το ποίμνιο απόχτησε δικό του οικόπεδο, προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες, αλλά σε νέο εργοδότη, έναντι επιστημονικού (εκ πείρας) σκοταδισμού και σίγουρων ψηφαλακίων (με το αζημίωτο και χωρίς να κόβει παροχής).

    3) Η τρίτη υπόστασή του είναι του άχρηστου και φοβικού απέναντι στη πραγματικότητα ανθρωπαρίου, "του βίου ναυαγού", που το μόνο που μπορούσε να κάνει για να επιβιώσει ήταν να κρυφτεί από τα εγκόσμια, να περιβληθεί μια μεταφυσική πανοπλία που χάλκεψε ένα αμόρφωτο πλήθος και να λουφάξει εκεί μέσα σ' όλη του τη ζωή.

    Στην παρούσα φάση, εκεί στο ανήλιαγο κελί της VIP θέσης του Μετροπόλιταν, είναι ο (3)που είναι το μόνο σίγουρο που έχει, κάνοντας την εκτενέστερη δυνατή χρήση των (1) και (2) που του διατίθενται, γιατί η ώρα της επιστροφής στην αιώνια ανακύκλωση, της TVής και του Λογιστηρίου δεν ανέχονται το (3) χωρίς το (1) και (2)...

    ΥΓ: Άσε που παίζει και το αμαρτωλό ΤΑΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή