Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

O μαϊντανός της εβδομάδας


«Θεωρώ ότι αυτή είναι η κατεξοχήν στιγμή που Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο λαό, Εκκλησία που σιωπά και απουσιάζει από την αγωνία του κόσμου αυτοαναιρείται ... και δεν πρέπει να είναι κοντά στο κόσμο για να επιδεικνύει την παρουσία της, αλλά για να αποδεικνύει την σχέση της με τον λαό, να ομολογεί την διαφωνία της με το σύστημα που μας προδίδει και να φανερώνει την ετοιμότητα της. Να πάρει πρωτοβουλίες, και να αναλάβει ευθύνες ... Είναι η μόνη που μπορεί να μεταμορφώσει την αγανάκτηση σε υγιή επανάσταση, η Εκκλησία συμπαθεί τους πονεμένους, κατανοεί τους αγανακτισμένους, αλλά προχωρεί με τους επαναστατημένους ... Αυτό που χρειάζεται ο τόπος, δεν είναι μόνο η αγανάκτηση αλλά και η επανάσταση. Η αγανάκτηση βγάζει διαμαρτυρία, η επανάσταση δίνει ελπίδα ανατροπής, ανοίγει δρόμους στα αδιέξοδα»



Ομπρός ωρέ αδέρφια να ξαμοληθούμε στις πλατείες προτού να ξυπνήσουνε και μας πάρουν κι εμάς με τις πέτρες και για να μαντρώσουμε κι άλλα πρόβατα στο μαντρί... 
Γειά σου ωρε Che Νικόλαε Guevara!!! 
Κάποτε ακούγανε για επανάσταση (των εθνοσωτηρίων 4/8 και 21/4 εξαιρουμένων) και βγάζανε φλύκταινες, καπνούς απ' τ' αφτιά και φωτιές απ' τις μύτες. Τώρα ζώστηκαν τα φυσεκλίκια και παγαίνουνε να πιάσουνε τα πιο καλά ταμπούρια στο Σύνταγμα... 

Σα κάτι να μπέρδεψες ωρέ πατριώτ...

4 σχόλια:

  1. Πολλά χρόνια τώρα ήμουν της άποψης ότι πρέπει να κρατικοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία για το καλό του τόπου.
    Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα που καταλαβαίνω ότι αυτή ήταν μια πολύ λάθος άποψη! Μάλλον το αντίθετο είναι το σωστό.
    Η κρατική περιουσία πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην εκκλησία. Αναλογιζόμενος πόσο καλά διαχειρίσθηκε η εκκλησία την περιουσία της την εποχή της τουρκοκρατίας συμπεραίνω ότι η εκκλησία είναι πολύ καλύτερη στις διαπραγματεύσεις με τους συνεταίρους της απ’ ότι ο ΓΑΠ. Χόρια που δεν τις παίρνεις ούτε σέντσι.
    Η κρατική περιουσία αμέσως να παραδοθεί στην εκκλησία, είναι η μόνη ελπίδα για να την σώσουμε από τους εταίρους μας.
    Μήπως πιστεύεις κανείς ότι ο ΓΑΠ έχει υψηλότερο IQ από τον Che Νικόλαε Guevara;

    Τώρα που το σκέφτομαι μάλιστα πρέπει να παραδώσουμε στην εκκλησία και το χρέος. Αμφιβάλεις ότι μπορεί να πείσουν τους πιστωτές ότι αν δεν τα πάρουν εν ζωή τα χρέη, θα τα πάρουν μετά θάνατο και με τόκο! Σκέψου μόνο πόσες δωρεές έχουν κάνει πάμπλουτοι καπιταλιστές την κρίσιμη ώρα.
    Ένα πικρό ανέκδοτο.
    Dyer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Dyer έχεις απόλυτο δίκιο!!!
    Και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τη διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων και τα πάντα όλα... Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά θα ευημερήσουν μεν, εις τον απλόν λαουντζίκον δεν θα φτάσει τίποτα δε. Ιστορικώς τεκμηριωμένον!!!
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε τώρα, υπερβολικός είσαι ως συνήθως. Πότε δεν είναι δίπλα στον λαό η εκκλησία;
    Τα βασανιστήρια στον Μεσαίωνα από μόνα τους γίνονταν; Μήπως δεν είναι συνέχεια δίπλα στην τσέπη κάθε πιστού; Μήπως κάθε τρεις και λίγο δεν βγαίνουν να απειλούν και να τρομοκρατούν τον κόσμο; Οπότε, ουσιαστικά μια από τα ίδια προανήγγειλε. Όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά... και δίπλα κι από πάνω και παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή