Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Πάλι προσάραξε πετρελαιοφόρο στον Αμβρακικό...

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου που κατοικοεδρεύουν τριγύρω στον Αμβρακικό (Αμφιλοχία και Βόνιτσα) μας απασχολούν συνεχώς καθώς και κάθε είδους διαρροή πετρελαιοειδών στον Αμβρακικό θα είναι μια εφιαλτική ταφόπλακα για τον Κόλπο και όλους όσους ζούν από και γύρω από αυτόν.
Αν έχετε όρεξη, πάτε εδώ κι εδώ



Προσάραξε λοιπόν το πετρελαιοφόρο (χωρίς διπλό πυθμένα) στα αβαθή του Αγίου Θωμά, δηλαδή στην εσωτερική πλευρά του στομίου του Κόλπου προς το Ιόνιο, στην Πρέβεζα...Ευτυχώς είχε ήδη ξεφορτώσει στην Αμφιλοχία και έφευγε άδειο! Να τρέχουμε να πάρουμε κανένα λαχείο, δηλαδή!!!

Διαβάζω την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων στο Epirus Gate (απ΄ όπου και η φωτογραφία):  

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 ακόμη ένα δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε αβαθή νερά πλησίον του Αγίου Θωμά εντός του Αμβρακικού Κόλπου, προερχόμενο από την Αμφιλοχία. Το παραπάνω ατύχημα που έγινε χωρίς να επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες και χωρίς να είναι φορτωμένο με καύσιμα, μας έκανε να ανατριχιάσουμε ακόμη μια φορά και να αναλογιστούμε ως πότε η θεά τύχη θα είναι με το μέρος μας.Το ατύχημα αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη απομάκρυνσης των δεξαμενών καυσίμων από την Αμφιλοχία και θα πρέπει Κυβέρνηση, Φορέας Διαχείρισης και Αυτοδιοικητικοί Παράγοντες να αντιδράσουν άμεσα και να απομακρύνουν τις δεξαμενές καυσίμων από την Αμφιλοχία τώρα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες σε ενδεχόμενο ναυάγιο και οικολογική καταστροφή θα τους «πνίξουν» στα νερά του Αμβρακικού.
Ωστόσο εκείνο που με διαολίζει είναι η σιωπή των ΜΜΕξαχρείωσης για το ατύχημα... λες να παίζει καμιά Ομερτά πουθενά??? 

2 σχόλια:

  1. Ομερτά; Αποκλείεται. Τα ελληνικά ΜΜΕ (και ιδίως όσα έχουν οικολογική συνείδησιν) δεν έχουν ουδεμίαν σχέσιν με εφοπλιστικάς οικογενείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και επί του θρόνου Σας καθήμενος, ορθώς ομιλήσατε!
    Του οικολογικότατου ΣΚΑΙ επί παραδείγματι του διέφυγε εντελώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή